AcasăSPORTLa poze inainte, la investitii, Tiriac singur

La poze inainte, la investitii, Tiriac singur

Romania a avut o primavara fantastica din punct de vedere al performantelor sportive.

In primul rand, CSM Bucuresti a triumfat in Liga Campionilor la handbal feminin, o victorie fantastica pentru echipa finantata din banii bucurestenilor. S-a castigat turneul Final Four de la Budapesta in pofida sortilor, a arbitrilor potrivnici si a galagiosilor fani maghiari, care stiau ca sunt cartile facute pentru Gorbicz&co.

Apoi, tot de la CSM am avut si al doilea rezultat incredibil – primul triumf romanesc in volei; Cupa Challenge a fost adusa in Capitala, desi fetele au disputat mansa de acasa a finalei in parcarea mall-ului Sun Plaza. Printre carucioare de cumparaturi impinse de clienti grabiti si cu mare grija la vitrinele magazinelor, s-a trasat un dreptunghi, a fost pus fileul si gata pregatirea pentru o finala europeana!

 

Razvan Sava si-a tras portia de publicitate pe spatele campioanelor de la CSM

In schimbul acestor performante, ce au dat la schimb autoritatile? Diplome, firimituri de premii si multe, enervant de multe promisiuni. Ca de fiecare data, la revenirea campioanelor in tara, politicienii si alti factori de decizie s-au ingramadit sa la poze cu medaliatele. Cand, insa, a fost vorba sa se treaca la fapte, ne-au lasat pe toti cu ochii-n soare.

Nici Iohannis nu putea lipsi de la ora de populism

Capitala s-a facut de ras in decembrie, cand i s-a retras dreptul de organizare a „europenelor” de gimnastica deoarece nu are o Sala a Sporturilor. Veche de zeci de ani, „Polivalenta” nu mai corespunde standardelor internationale, iar autoritatile locale n-au pus o caramida la constructia unei noi sali.

Si mai grav este ca, desi nu fac nimic pentru sport, alesii imbuibati si inchipuiti stapani ai Romaniei nu lasa nici pe alti sa intreprinda ceva in acest sens. Sa luam cazul lui Ion Tiriac, care a cerut un teren in Bucuresti pentru construirea unui patinoar. Da, „Mihai Flamaropol” nu mai exista, e lasat in stare de conservare (a se citi paragina)! In spatele unui „nu e chiar asa de uspr, sa citim legea, sa intrebam astrele”, lui Tiriac i s-a dat cu tifla. „Gata, am terminat cu toate discutiile, incep constructia pe terenul meu!”, s-a enervat fostul tenismen, care a decis sa ridice patinoarul pe locul fostului Metro Otopeni. Culmea, Tiriac vrea in continuare sa doneze municipalitatii patinoarul pe care il va face din banii sai!

Si fiindca sportul are multe neajunsuri, Tiriac s-a gandit ca un complex de cinci stele va bucura multe echipe din Bucuresti. „Astept fonduri europene si apoi voi face un stadion cu pista de atletism, un bazin de inot olimpic acoperit, 25 de terenuri de tenis, dintre care 6 acoperite, o sala de gimnastica si o sala de judo. Constructia va fi in Otopeni, am destul teren, imi apartine. Nu l-am furat, l-am cumparat!”, afirma cel mai bogat roman al momentului.

Pana va fi gata complexul sportiv al lui Tiriac, ne pregatim sa asistam la o noua repriza de populism ieftin si gretos. Doar urmeaza Olimpiada, iar delegatia Romaniei are sanse sa se intoarca acasa cu niste medalii de aur.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
953 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger