AcasăRecomandariLa trei ani de la pierderea centurii, un alt Bute va urca...

La trei ani de la pierderea centurii, un alt Bute va urca in ring: „Va promit asta!”

Trei ani fara centura de campion au fost suficienti, crede Lucian. Duminica dimineata, in jurul orelor 6, noul Bute se arata publicului canadian si telespectatorilor din intreaga lume: mai agresiv, mai determinat, mai increzator in fortele sale.

„Bute Lee”, pregatit de o noua reprezentatie de gala

Traditionala conferinta organizata inaintea meciului Lucian Bute – James DeGale s-a tinut intr-o atmosfera relaxata, in care comentariile celor doi pugilisti au fost respectuoase, fara a-si arunca priviri sau replici taioase, care fac deliciul unor astfel de evenimente. Imbracat intr-un costum de culoare inchisa, cu camasa alba si cravata azur in dungi, romanul a vorbit primul, declarand ca adversarul sau este cel mai redutabil boxeur intalnit in cariera: „Este cea mai mare provocare a mea de pana acum, dar sunt increzator. Stiu de ce sunt capabil in ring si imi doresc enorm de mult sa redevin campion mondial. Din punct de vedere fizic si psihic, ma simt foarte puternic si de aceea privesc doar inainte, spre centura pe care am detinut-o cinci ani”.
Cele 32 de victorii in boxul profesionist ii ofera lui Bute increderea ca va castiga lupta de duminica. Totusi, cel mai mult pare sa fi contat pauza luata dupa infrangerea la Jean Pascal, dupa cum recunoaste chiar Lucian: „Privesc inapoi si cu singuranta nu a fost bine pentru mine sa accept sa lupt cu anumite leziuni. Boxul este un sport foarte dificil, la ora unui meci trebuie sa fii suta la suta sanatos. Mi-am petrecut tot acest timp departe de sport, m-am gandit doar la mine. Inainte, cand am devenit campion mondial, in 2007, nu aveam viata. In fiecare an, cate doua sau trei lupte. A fost dificil pentru corpul meu sa stau intr-un cantonament continuu timp de 6 ani. Acum, sunt mai increzator, mai concentrat, mai determinat. Noul meu program de pregatire imi ofera mai multa energie, ma simt mai proaspat. Am schimbat unele lucruri in stilul meu de box pentru a fi mai agresiv, cu mai multe combinatii, simt diferenta. Noul Bute e pregatit sa redevina campion mondial”.

DeGale: „Va fi un meci exploziv. Prindeti-va centurile!”

Britanicul James DeGale are 21 de victorii in palmares si o singura infrangere. Cu asemenea cifre, nu-i de mirare ca debordeaza de optimism. Spre deosebire de Lucian Bute, care se asteapta la o lupta tactica, englezul este convins ca va fi o bataie de care pe care, cu sute de pumni aruncati in ring: „Am devenit campion mondial impotriva unui stangaci foarte bun (n.n. – americanul Andre Dirrell) si nu vad de ce nu as fi sigur ca voi castiga si in fata stangaciului Bute. Lucian si antrenorul sau cred ca va fi un meci de sah. Dar, ascultati-ma pe mine, va fi un meci exploziv! Prindeti-va centurile!”.

Promovare la o cantina sociala

Chiar daca este ocupat cu pregatirea meciului, Lucian Bute a avut timp sa participe la o actiune mai putin obisnuita. Romanul a fost dus de staff-ul Interbox la o cantina pentru persoane defavorizate. Bute a fost cel care i-a servit cu mancare pe oamenii veniti la cantina, apoi a stat de vorba cu ei si a facut poze cu toti cei care i-au cerut o amintire. Pentru 75 de centi, multi oameni nevoiasi aleg sa manance o masa calda la cantina sociala din Quebec. Actiunea l-a incantat pe Bute, care la plecare le-a promis tuturor ca va reveni, dar cu centura de campion prinsa la brau.

Nu va fi transmis la televizor?!

Interes zero din partea televiziunilor pentru meciul Lucian Bute – James DeGale. Cel putin pana joi, niciun post tv nu anuntase ca a cumparat drepturile tv pentru lupta din Canada. Cu exceptia Internetului, romanii vor fi conectati la ce se intampla in Quebec prin postul Radio Romania Actualitati, care va transmite in direct gala in care boxeaza Lucian Bute.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
621 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger