AcasăRecomandariLiga 1 valoreaza 225 de milioane de euro

Liga 1 valoreaza 225 de milioane de euro

Finalizarea campaniei de transferuri a adus tot felul de calcule referitoare la sumele investite in cele mai puternice ligi europene.

Steaua - Astra, duelul celor mai valoroase cluburi din Romania

Cota jucatorilor din Romania a crescut substantial in aceasta vara, Liga 1 ajungand in prezent pe pozitia a 13-a in clasamentul celor mai tari campionate de pe continent. Totusi, cu 226 de milioane de euro, Liga 1 este sub prima divizie din Grecia, care aduna la start fotbalisti cotati la 269 de milioane de euro. In privinta cluburilor, Steaua are de departe cea mai puternica trupa, cotata la aproape 43 de milioane; de remarcat ca transferurile lui Rusescu, Bourceanu si Papp au adus un plus de 9,6 milioane. Vicecampioana Astra are un lot de jucatori evaluat la 33 de milioane de euro, insa cota lor va exploda o data cu participarea in premiera in grupele Ligii Europa. De remarcat si ca giurgiuvenii sunt de doua ori mai scumpi decat ploiestenii, formatia Petrolul valorand „doar” 16 milioane de euro.
In Europa, cele mai puternice campionate sunt in Anglia (3,7 miliarde), Spania (2,75 miliarde) si Italia (2,4 miliarde).

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger