AcasăSPORTLucescu, mai tare ca Mourinho!

Lucescu, mai tare ca Mourinho!

Mourinho si Lucescu (foto), doi antrenori care garanteaza succesul

Dupa o pauza de 30 de luni in care nu a cucerit niciun trofeu, Jose Mourinho si-a trecut in palmares, duminica, si Cupa Ligii Angliei, dupa o finala castigata la pas de Chelsea, 2-0 cu Tottenham.

Mourinho si Lucescu (foto), doi antrenori care garanteaza succesul

„Niciodata nu am stat mai mult de un sezon fara sa castig un trofeu. Eu ma hranescu cu trofee. Aveam nevoie de Cupa asta”, a declarat lusitanul la conferinta de presa. Pentru Mourinho, a fost trofeul cu numarul 21 cucerit in cariera de antrenor, o cifra care il urca pe pozitia a 7-a intr-un clasament neoficial al celor mai titrati tehnicieni din istoria fotbalului. De remarcat ca Jose Mourinho a cucerit cele 21 de trofee in 727 de partide oficiale, ceea ce inseamna o medie de un trofeu la fiecare 35 de jocuri!

Mourinho

Chiar si cu aceasta Cupa a Ligii Angliei, „principalul” lui Chelsea Londra nu poate decat sa viseze la locul 1, ocupat de scotianul Alex Ferguson (48 de trofee, dintre care 8 internationale), manager la doar doua cluburi, Aberden si Manchester United. Si Mircea Lucescu sta mai bine decat Jose Mourinho. Romanul este pe 4, cu 26 de trofee (numai doua pe plan international, Supercupa Europei – cu Galatasaray si Cupa UEFA – cu Sahtior Donetk).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger