AcasăRecomandariLucian Bute: Pregatit 100% sa-mi iau centura inapoi!

Lucian Bute: Pregatit 100% sa-mi iau centura inapoi!

Lucian Bute revine luna viitoare la Quebec, in Videotron Centre, acolo unde a mai boxat de patru ori fara sa fie invins macar o data. „Presiunea e pe DeGale, nu pe mine”, este convins romanul.

Asa vrea Lucian Bute sa se manifeste si pe 28 noiembrie

Incet, dar cu pasi siguri, bine calculati, Bute revine in prim planul boxului profesionist. Data de 28 noiembrie reprezinta sansa de a redeveni campion mondial in versiunea IBF, categoria supermijlocie. Trebuie doar sa-l bata mar pe James DeGale, un pugilist britanic care i-a luat centura lui Andre Dirrell, fratele mult mai temutului „Tony” Dirrell.
Marti, intr-o conferinta comuna Lucian Bute – James DeGale, organizata la Videotron Centre, romanul a vorbit despre avantajul pe care-l are in fata adversarului sau: „Presiunea este pe englez, eu nu am ce pierde, el, da, o centura! Stiu cum este, pentru ca am fost si eu campion”. Apoi, Lucian si-a amintit momentele placute traite la Quebec, printre care victoria in fata lui Glen Johnson, din noiembrie 2011: „Sunt foarte fericit ca ma intorc aici. Am amintiri frumoase, am boxat de patru ori. Ca sa fiu sincer, cele mai frumoase amintiri ale mele sunt de aici si sper sa-mi indeplinesc visul de a redeveni campion mondial. Toate conditiile sunt indeplinite pentru a realiza o buna performanta, mai ales ca mai am inca opt saptamani pana atunci. Fanii vor avea un rol foarte important si imi vor da multa energie pozitiva”. Chiar daca este intr-o evidenta crestere de forma, Bute admite ca mai are de acumulat pana la confruntarea din 28 noiembrie: „Lupta mea cu Jean Pascal nu a fost convingatoare, iar precedenta cu Denis Gracev nici atat… Dar, in ultimul meci, cu Angel Di Luisa, am aratat multe lucruri care amintesc de vechiul Lucian Bute. Si mai am de acumulat”.

DeGale: „Daca te bati cum ai facut-o cu Froch, n-am emotii!”

Atitudini total diferite ale celor doi pugilisti la conferinta de presa. Daca Lucian Bute a preferat sa fie fair-play si sa-l laude pe James DeGale, britanicul a preferat sa rada de roman. „Daca Lucian se va bate cu mine asa cum a facut-o cu Froch, atunci el va fi in mare pericol. La ultimele sale lupte, a avut un aer rusinat, parea ca ii e frica. Nu lasa impresia ca ii place sa lupte. Trebuie sa sar pe el foarte repede, de cum incepe meciul. La modul in care lupt, nimeni nu ma bate!”.
Deloc impresionat de tupeul lui DeGale, Bute a raspuns diplomat: „Am vazut cateva lupte de-ale lui si pot spune ca ne asemanam un pic. El are o buna viteza, se misca bine si lanseaza combinatii frumoase. Cand esti campion olimpic si campion mondial, asta inseamna ca esti un bun boxer”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger