AcasăSPORTMadrid, Madrid... Real Madrid! Inca un trofeu pentru "galactici", inca o dezamagire...

Madrid, Madrid… Real Madrid! Inca un trofeu pentru „galactici”, inca o dezamagire pentru Simeone

Real Madrid a castigat trofeul UEFA Champions League dupa ce s-a impus sambata seara, la Milano, dupa prelungiri si lovituri de la 11 metri, in fata celor de la Atletico Madrid.


Sergio Ramos a deschis scorul pentru „galactici”, in minutul 15, dintr-o pozitie suspecta de ofsaid, Atletico a egalat spre finalul jocului, prin exceptionalul Carrasco (79). De remarcat faptul ca, in minutul 61, francezul Griezmann – cu care ne vom intalni la Euro 2016 – a ratat o lovitura de la 11 metri pentru echipa lui Diego Simeone.

La loteria penalty-uri au transformat Lucas Vázquez, Marcelo, Bale, Ramos si Cr.Ronaldo (pentru Real Madrid), respectiv Griezmann, Gabi, Saul Niguez (pentru Atletico) si a ratat Juanfran. in cele trei sezoane ca antrenor in Liga Campionilor, Diego Simeone a condus Atletico Madrid la finala din 2014, sferturile de finala in 2015 și din nou finala in 2016. in schimb, Zinedine Zidane a cucerit al șaptelea trofeu UCL / CCE ca jucator și antrenor, intrand in grupul de elita compus din Miguel Muñoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard și Pep Guardiola.

A fost al treilea sezon consecutiv din UEFA Champions League in care un antrenor ajunge in finala, in primul sau sezon in competiție, dupa Diego Simeone in 2014, Luis Enrique in 2015 și Zinedine Zidane in 2016. Cristiano Ronaldo a bifat 74% din meciurile disputate de Real Madrid in acest sezon de Liga Campionilor (20 din 27).

Portughezul care nu a marcat in timpul regulamentar, dar a transformat penalty-ul care a adus Realului trofeul UEFA Champions League avea nevoie de doar un singur gol pentru a egala recordul pentru cele mai multe goluri realizate intr-o singura ediție a Ligii Campionilor, record detinut tot de CR7 (17 in stagiunea 2013/14). Cele trei finale anterioare de Liga Campionilor / Cupa Campionilor Europeni, disputate pe arena San Siro din Milano, nu au fost decise la mai mult de un gol diferența (1965, 1970 si 2001), ultimele trei – ca si editia din acest – avand nevoie de prelungiri.

De altfel, ultimele patru meciuri dintre Real Madrid și Atletico in toate competițiile au produs doar 4 goluri (doua pentru fiecare echipa). Sambata, povestea s-a repetat. Finala de la Milano a stabilit o echipa campioana din Spania in UCL- CCE pentru al treilea sezon consecutiv, cea mai lunga perioada cu o echipa campioana dintr-o singura tara fiind intervalul 1977 – 1982, cand cluburile englezesti nu au avut rivale.

 
REAL MADRID – ATLETICO MADRID 1-1, 5-3 la penalty-uri

Au marcat: Sergio Ramos 15 / Carrasco 79.

REAL MADRID (4-3-3): Keylor Navas – Carvajal (Danilo 52), Pepe, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Isco 72) – Bale, Benzema (Lucas Vazquez 75), Ronaldo.

ATLETICO MADRID (4-4-2): Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis (Lucas Hernandez 94) – Saul, Gabi, Augusto Fernandez (Ferreira Carrasco 46), Koke (Thomas 101) – Torres, Griezmann.

author avatar
Mihai Koblenko
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger