AcasăRecomandariMarele Howard Grant, impresionat: Bute munceste ca un nebun!

Marele Howard Grant, impresionat: Bute munceste ca un nebun!

Sedintele de pregatire cu Lucian Bute sunt o placere, afirma Howard Grant, unul dintre cei mai respectati antrenori din boxul profesionist.

Lucian Bute trage tare pentru a redeveni campion mondial la supermijlocie

Sub comanda celor doi frati Grant, Howard si Otis, romanul trage tare sa redevina campion mondial la supermijlocie, in versiunea IBF. Sambata noapte, la Quebec, lupta cu britanicul James DeGale pentru centura cu diamante, iar Howard Grant considera ca elevul sau este pregatit sa obtina victoria. Mai mult, acesta afirma ca Lucian munceste cum niciun alt pugilist antrenat de el n-a facut-o vreodata: „Bute este cel mai muncitor sportiv cu care am lucrat. Dar, are tendinta sa exagereze si o face chiar inaintea meciului. L-am facut sa reduca intensitatea antrenamentelor. S-a pregatit joi si a vrut sa o faca din nou sambata, dar noi i-am spus «stop». Trebuie sa-si economiseasca fortele pentru meci. Ce ma impresioneaza la el este faptul ca vrea mereu sa asimileze mai mult. Lucian este pregatit 100% pentru acest meci inca de acum o saptamana”. Pe de alta parte, fratii Grant ii cer romanului nu doar sa-l invinga pe DeGale, ci s-o faca de o maniera categorica, printr-un knock-out. „Chiar daca Lucian va castiga lupta, eu nu voi fi multumit daca nu o va face prin KO. Totusi, in sufletul meu, eu stiu ca asa va face. Cred ca James DeGale nu a mai intalnit pana acum un pugilist de nivelul lui Bute”, a tinut sa sublinieze Howard Grant.
Pe de alta parte, Lucian Bute a dat dovada de profesionalism atunci cand jurnalistii canadieni l-au rugat sa comenteze informatia ca James DeGale este vazut favorit la casele de pariuri: „Este normal ca el sa fie favorit, doar e campionul in exercitiu. Probabil ca el sa gandeste ca va avea un meci usor, dar il asigur ca nu va fi asa. Am observat ca DeGale are tendinta sa lase bratul drept cam jos. Este un pugilist tehnic, care se deplaseaza bine si care schimba garda frecvent, din stangaci devine dreptaci. Voi avea un raspuns pentru asta”. Vestea buna este ca, pentru prima data de la infrangerea suferita in fata lui Carl Froch (mai 2012), Bute va boxa fara sa acuze vreo accidentare sau orice alta problema de natura fizica!

Montreal Gazette: „Ultima sansa pentru Lucian!”

Meciul cu James DeGale ar putea fi ultima sansa pentru Lucian Bute de a redeveni campion mondial, scrie „Montreal Gazette”. Totodata, jurnalul canadian noteaza ca meciul inseamna o revenire si pentru antrenorul Howard Grant, oarecum „pensionat” de aproape trei ani.
„In septembrie, cand a aparut perspectiva unui meci cu DeGale pentru titlul mondial, Grant l-a intrebat pe Bute: «Ce zici de acest meci?», a povestit antrenorul. «E in posesia titlului meu si il vreau inapoi», a spus romanul. Din acel moment, Grant a fost convins nu doar ca Bute trebuie sa accepte meciul, dar si ca-l poate castiga. El a lucrat aplicat pentru a corecta unele mici carente gasite la Lucian, legate mai ales de aparare”, scrie „Montreal Gazette”, care anunta si ca „toti cei care l-au urmarit recent pe Bute au fost impresionati de aerul sau energic, desi are un singur meci in ultimele 18 luni”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger