AcasăRecomandariMarele Mats Wilander, impresionat de o romanca: „Monica, esti un geniu!”

Marele Mats Wilander, impresionat de o romanca: „Monica, esti un geniu!”

S-a retras din tenis si n-a vrut sa urmeze o cariera in antrenorat, preferand sa fie comentator sportiv. Si chiar are ce spune, caci Mats Wilander este un nume urias in acest sport!

Stilul Monicăi Niculescu, analizat la Eurosport de Annabel Croft și Mats Wilander

Ramas fara Simona Halep, de la care astepta cel putin o semifinala la Wimbledon, Wilander a pus ochii pe Monica Niculescu (27 de ani). Victorioasa in turul 3 in fata Kristynei Pliskova, romanca l-a uimit pe fostul lider ATP cu o lovitura devenita de ceva timp „marca inregistrata”: forehand slice! „O lovitura atat de neobisnuita, dar in acelasi timp fantastica si eficienta pe iarba”, a deschis subiectul Annabel Croft, gazda show-ului „Game, set and  Mats”, de la Eurosport, emisiune in care Monica Niculescu a fost invitata la scurt timp dupa victoria cu Pliskova.
Cum este un specialist al tenisului, Wilander nu a asteptat sa-i fie ridicata mingea la fileu si a explicat ce o face atat de speciala pe jucatoarea din Slatina: „Monica, esti un geniu! Forehand-ul slice pe care tu il stapanesti la perfectie iti da un avantaj; felul in care folosesti forehand-ul si cum il intelegi tu, iti da avantajul ca nimeni nu mai joaca la fel ca tine. Toate fetele care te au adversar isi spun «wow, joc cu Monica, oare ce va face, ce lovitura va mai inventa?»”. Mats Wilander a continuat sa laude stilul romancei pe care nu s-a ferit sa-l compare cu al rivalelor din WTA: „In jocul fetelor este destul de rar intalnit astazi un stil atipic ca al tau. De ce? Pentru ca toate joaca la fel,  lovesc mingea foarte bine din toate pozitiile, iar forehand-ul lor este la fel cu backhand-ul, plat, nu te surprinde cu nimic. Este important sa continui sa joci asa, fiindca e un exemplu si pentru antrenori si copii. Tu joci si castigi cu zambetul pe buze, bravo, Monica!”.

Monica Niculescu: „Punctele mele forte sunt picioarele”

Magulita de vorbele fostului mare campion, Monica Niculescu a tinut sa sublinieze faptul ca altul este atuul ei: „Toti spun ca acesta lovitura forehand slice este atuul meu, dar cred ca punctele mele puternice sunt picioarele si faptul ca alerg foarte bine, ca acopar excelent terenul. Si mai sunt si puternica mental! Ma bat pentru fiecare minge si nu renunt usor. Toata lumea m-a intrebat cum pot sa joc trei ore pe iarba si uite ca pot”. In optimile de finala la Wimbledon, Monica Niculescu o va intalni pe elvetianca Timea Bacsinzsky.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger