AcasăSPORTMega scandal in box! Rivalul lui Bute, implicat intr-un meci controversat

Mega scandal in box! Rivalul lui Bute, implicat intr-un meci controversat

Britanicul Carl Froch si-a pastrat centurile de campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunile IBF si WBA, dupa o victorie controversata obtinuta impotriva conationulul sau George Groves.

Desi cu cinci centimetri mai inalt decat Groves si mult mai experimentat, Froch a avut mari probleme in disputa cu pugilistul care abia trecea la box profesionist in 2008, cand „Cobra” deja era campion mondial.

Cotat de departe cu sansa a doua in meci, Groves a pus in aplicare o tactica ideala ce i-a adus un prim knock-down inca din minutul 2 al luptei, cand l-a trimis pe Froch la podea.

„Cobra” si-a revenit, dar Groves a continuat sa controleze lupta, viteza sa superioara punandu-l deseori in dificultate pe Froch.

Dupa primele doua treimi din meci, Groves era lider autoritar pe foile arbitrilor, dar in repriza a noua si-a intrat in rol arbitrul de ring, britanicul Howard John Foster.

Groves s-a dezechilibrat de pe urma unui schimb mai tare de lovituri, iar Foster s-a grabit sa incheie lupta, desi nici macar nu l-a numarat pe londonez, pentru a-i permite sa-si revina.

Carl Froch obtine a 32-a victorie la profesionisti, din 34 de meciuri disputate, dar in afara de rezistenta la loviturile incasate, „Cobra” nu a impresionat cu nimic. Ba chiar decizia arbitrului de ring a lasat un gust amar la capatul unui meci in care Groves a fost uluitor. Groves a suferit prima infrangere la profesionisti, dupa 19 victorii consecutive.

Evident, un asemenea deznodamant nu poate aduce decat un eventual rematch insa, pana atunci, Froch a anuntat ca doua dintre obiectivele sale sunt, la momentul actual, un meci cu Andre Ward in Anglia si unul cu Lucian Bute in Canada. De altfel, Froch a devenit campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, dupa un meci cu Bute castigat in luna mai anul trecut.

author avatar
Cristi Ionita
1.791 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger