AcasăSPORTMoartea unei campioane: Unirea Urziceni

Moartea unei campioane: Unirea Urziceni

Reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal au anuntat, pe site-ul oficial, desfiintarea clubului Unirea Urziceni, campioana Romaniei din 2009.

Infiintata in 1954, formatia Unirea Urziceni a promovat pe prima scena a fotbalului romanesc abia in 2006, dar dupa numai trei ani a reusit sa castige titlul de campioana a Romaniei.

Adusa in prim planul fotbalului romanesc si european de Dan Petrescu, Unirea Urziceni a facut senzatie in editia 2009-2010 a grupelor UEFA Champions League, cand a obtinut victorii impotriva formatiilor FC Sevilla (1-0) si Glasgow Rangers (4-1). Unirea a fost la un pas de a prinde optimile de finala ale celei mai importante competitii europene intercluburi si si-a mai trecut in cont un titlu de vicecampioana a Romaniei in 2010.

Eliminata in play-off-ul Europa League anul trecut, Unirea a scapat rapid de cei mai importanti jucatori, majoritatea transferati la Steaua, si a retrogradat cu brio la sfarsitul ultimului sezon al Ligii I. Ramasa fara bani si fara sustinerea finantatorului Dumitru Bucsaru, Unirea nu a obtinut licenta pentru Liga a doua si nu a fost inscrisa in alte competitii interne, astfel ca formatia a fost desfiintata.

author avatar
Cristi Ionita
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger