AcasăSPORTNicio televiziune din Spania nu a cumparat drepturile tv pentru Euro 2016!

Nicio televiziune din Spania nu a cumparat drepturile tv pentru Euro 2016!

Spania este una dintre favoritele turneului final din Franta

Palida consolare pentru TVR: nu doar televiziunea publica din Romania a ales sa ocoleasca turneul final al C.E. din Franta, ci si surata spaniola, ne referim la RTVE, merge pe acelasi drum!

Spania este una dintre favoritele turneului final din Franta

Cu doar o luna inainte de startul Campionatului European (10 iunie), spaniolii nu stiu cine va transmite la ei in tara turneul final din Franta. Motivul este unul absolut halucinant pentru o tara de nivelul Spaniei: posturile RTVE (televiziunea nationala) si Mediaset (cel mai mare grup media) au renuntat la difuzarea competitiei!
Cotidianul „Marca” scrie ca, in acest moment, nicio televiziune spaniola nu a achizitionat drepturile tv pentru Euro 2016, turneu in care „La Roja” – campioana en-titre – este printre favorite la castigarea trofeului. Pentru prima data in istorie, RTVE a refuzat sa cumpere drepturile tv, astfel ca salvarea microbistilor mai poate veni doar de la televiziunile private Atresmedia ori BeIn Sport.

Au copiat dupa TVR

In Romania, TVR nu a avut bani sa plateasca pentru drepturile tv ale turneului final, iar competitia a ajuns la Dolce Sport. Initial, TVR ajunsese la o intelegere cu „Telekom” (proprietarul Dolce Sport) pentru 23 de partide, inclusiv cele ale Romaniei, dar nu s-a semnat niciun contract deoarece postul public n-a putut oferi o garantie bancara. S-a vorbit despre 3 milioane de euro pentru cele 23 de meciuri de la Euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger