AcasăSPORTOFICIAL! Bute se bate cu argentinianul Bolonti

OFICIAL! Bute se bate cu argentinianul Bolonti

Ceea ce jurnalistii canadieni anticipau de saptamana trecuta s-a adeverit, Lucian Bute urmand sa-si masoare fortele, pe 6 decembrie, cu argentinianul Roberto Bolonti.

Boxerul roman Lucian Bute a anuntat, luni dimineata, in cadrul unei conferinte de presa, ca urmatorul sau adversar va fi argentinianul Roberto Bolonti.

Bute a vorbit in fata jurnalistilor canadieni, alaturi de fostul campion mondial la categoria supermijlocie aflandu-se Jean Bedard, presedintele clubului Interbox.

In ciuda problemelor suferite in ultima perioada (accidentari, infrangerile cu Jean Pascal si Carl Froch), Bute continua sa fie increzator in sansele sale de a redeveni campion mondial, mai ales ca acum beneficiaza de serviciile celui mai bun antrenor din lume, americanul Freddie Roach.

Drumul lui Bute catre varf incepe pe 6 decembrie, cand romanul il va infrunta, la Montreal, pe argentinianul Roberto Bolonti. Partida se va disputa in limitele categoriei semigrea, iar ambii pugilisti revin dupa infrangeri.

Daca Bute a pierdut in fata lui Jean Pascal la decizie, in ianuarie, Bolonti a pierdut in iulie, la decizie, meciul cu Juergen Braehmer de la Mecklenburg, pentru titlul mondial in versiunea WBA.

Desi are aproape 36 de ani, Bolonti se anunta a fi un adversar cat se poate de dificil pentru Bute in conditiile in care argentinianul a pierdut trei meciuri din 38. De remarcat ca Bolonti a boxat doar de doua ori in afara Argentinei si a pierdut ambele meciuri, „Bestia” fiind zdrobita inclusiv de englezul Tony Bellew la Nottingham, in noiembrie 2012, intr-un meci pentru centura WBC Silver.

Bute va avea alonja de partea sa, fiind cu sapte centimetri mai inalt decat Bolonti, dar argentinianul nu dezarmeaza si spune ca este gata sa faca orice pentru a-l rapune pe roman si a-l provoca la un meci pe canadianul Adonis Stevenson, campionul mondial WBA la categoria semigrea.

Interesant este ca Lucian a luat in calcul inclusiv un posibil meci cu americanul Donovan George, campionul mondial IBO la categoria supermijlocie, dar romanul a stabilit de comun acord cu antrenorul Freddie Roach ca nu se mai pune problema unei scaderi in categorie.

author avatar
Cristi Ionita
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger