AcasăSPORTOficial FIFA: "Campionatul Mondial din 2022 nu va avea loc in Qatar"

Oficial FIFA: „Campionatul Mondial din 2022 nu va avea loc in Qatar”

Germania este campioana mondiala en-titre

Theo Zwanziger, membru de baza in Comitetul Executiv FIFA, a aruncat, luni, bomba conform careia Campionatul Mondial de fotbal din 2022 nu va avea loc in Qatar.

Germania este campioana mondiala en-titre

Desi qatarezii au obtinut dreptul de a gazdui turneul final inca din urma cu patru ani si au anuntat ca au gasit solutii pentru a reduce temperaturile din incinta stadioanelor, multi oameni de fotbal din intreaga lume sunt convinsi ca Mondialul din 2022 nu va avea loc in Qatar.

Unul dintre sceptici este Theo Zwanziger, fostul sef al Federatiei Germane. Acesta a precizat ca nu exista posibilitatea ca meciurile sa se dispute vara in conditiile meteorologice din Qatar.

„Ne-au dat asigurari ca pot raci atmosfera in incinta stadioanelor, dar un Campionat Mondial inseamna mai mult de atat. Vorbim de sute de mii sau chiar milioane de turisti straini care fac deplasarea catre Qatar in conditii total nepotrivite”, a declarat Zwanziger.

De asemenea, oficialul FIFA infirma posibilitatea ca turneul final sa fie mutat la o alta data. Reprezentantii celor mai multe campionate de top si nu numai exclud posibilitatea ca turneul final sa aiba loc in noiembrie-ianuarie pentru ca le-ar perturba serios programul.

In aceste conditii, Zwanziger sustine ca, cel mai probabil, FIFA va oferi gazduirea turneului final din 2022 unei tari europene.

author avatar
Cristi Ionita
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger