AcasăSPORTOmorat pentru ca tinea cu Dinamo

Omorat pentru ca tinea cu Dinamo

Ingrozitoare starea in care a ajuns microbistul roman. Un baiat de numai 18 ani a fost omorat pentru simpla „vina” de a fi suporterul echipei Dinamo. Abominabila fapta s-a comis sambata noapte, dupa derby-ul cu Steaua, de pe Arena Nationala, iar primele indicii sunt ca autorii crimei ar fi „ultrasii” ros-albastrilor.

Traiam pana nu demult intr-o societate ingradita de reguli si legi clare si aplicate „la sange”, dar eram o societate care stia ce inseamna respect si empatie, o societate cu constiinta si valori morale. Erau vremuri cand se mergea la meci dinamovist langa rapidist, stelist alaturi de craiovean si nici vorba de frica ori vreun gand ca se putea intampla asa ceva.

Si a venit libertatea mult-visata, dar pentru noi a fost una gresit inteleasa si prost asumata. Libertatea de a tabari peste vecinul de scaun doar fiindca poarta tricoul adversarei, libertatea de a da cu sticla in cap, cu petarde si fumigene in teren, cu flegme peste oaspetii care-ti calca stadionul.

Din pacate, Adrian Daniel Matei, dinamovistul omorat in zona Nicolae Grigorescu, a platit cu viata aceasta libertate ce pare mai degraba anarhie mascata.

Politia a deschis dosar penal

La nivelul Politiei Capitalei, politistii de la Serviciul Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au deschis un dosar penal in care se investigheaza crima comisa sambata noapte. In cauza a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru omor, audierile demarand de miercuri seara. Totodata, anchetatorii incearca identificarea autorului oribilei crime si cauta imagini care ar fi putut fi surprinse de camerele de supraveghere amplasate in zona.

A vrut sa aplaneze un conflict

Prieten cu Adi, Alexandru a povestit ce s-a intamplat in drum spre casa de la Arena Nationala: „Noi am plecat de la stadion imediat dupa meci. Nu aveam insemne cu Dinamo, deoarece stiam ca este periculos, dar in fata noastra se afla un tanar care tinea in mana un fular de-al «cainilor». La un moment dat, cand ne aflam in zona Potcoava, pe bulevardul Nicolae Grigorescu, baiatul care se afla in fata noastra a fost abordat de un tip. Au discutat putin, dupa care fanul dinamovist a inceput sa fie lovit. Am alergat sa-l ajutam, l-am impins pe cel care l-a atacat pe dinamovist si am vrut sa fugim, dar cand m-am uitat dupa Adi am vazut ca era plin de sange, cazut pe strada. Nu il lovise vreo masina, baiatul pe care l-am salvat mi-a zis ca a vazut cum prietenul meu a fost lovit in cap cu o sticla. Am mers si l-am luat pe Adrian din strada, dupa care am sunat la Salvare si la Politie. Dupa ce am ajuns la spital, baiatul pe care l-am salvat mi-a povestit ca agresorul l-a intrebat de ce umbla cu fularul cu Dinamo pe strada si daca nu considera ca e periculos. Eu cred ca agresorii au fost stelisti”.

Dus la Spitalul Sf.Pantilimon, Adrian Daniel Matei a intrat in coma, iar miercuri doctorii au constatat decesul sau.

Jucator de hochei pe iarba

Adrian Daniel Matei era jucator de hochei pe iarba la echipa CS Antilopa si elev in clasa a 12-a la Liceul Anghel Saligny. Dan Codreanu, antrenorul CS Antilopa, a declarat: „Era un baiat foarte cuminte, nu avea o atitudine rebela, nici fizicul destul de firav nu-l ajuta sa fi avut astfel de atitudini. De altfel, din cauza asta, porecla lui era si «Buburuza». Nu a creat niciodata probleme, nici in echipa, nici cu adversarii si am fost socat cand am auzit vestea mortii sale. Stiu ca mergea regulat la meciurile de acasa ale lui Dinamo, dar nu era ultras. Stiu ca era singurul copil al familiei”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger