AcasăSPORTOmul lui Putin, razboi cu Barcelona si Real

Omul lui Putin, razboi cu Barcelona si Real

Alexander Ceferin, oficial UEFA si presedinte al Federatiei Slovene de Fotbal, a declarat ca formarea unei Superligi in care sa joace cluburile cele mai importante din Europa ar duce la „un adevarat razboi” intre cluburi si UEFA.

  • Ceferin este unul dintre cei mai importanti candidati la presedintia UEFA, avand sustinerea a celor putin 20 de membri cu drept de vot. Este sprijinit puternic de Vladimir Putin, intreaga sa strategie fiind elaborata de Kremlin.

In opinia slovenului, crearea Superligii Europei nu intra in calcule, desi cluburi ca Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona sau Bayern Munchen isi doresc asta. „Una dintre chestiunile presante ale noului presedinte UEFA este relatia cu marile cluburi. Parerea mea e ca formarea unei Superligi cu circuit inchis, din care sa faca parte doar cateva echipe, nu poate fi luata in calcule. Crearea Superligii Europei ar duce la un adevarat razboi intre cluburi si UEFA. Daca unii vor venituri marite, ar trebui sa lucram cu totii la asta. Este ceva realizabil. Liga Campionilor este cel mai bun produs al sportului mondial, dar care nu genereaza cei mai multi bani”, a spus Ceferin.

Discutii intre reprezentanti ai celor mai importante formatii din Europa si UEFA au avut loc in ultimele luni pentru restructurarea formatului Ligii Campionilor. O decizie privind potentiale modificari ar putea fi anuntata vineri. O astfel de reforma ar inlatura amenintarea de creare a Superligii Europei pana in 2021.

Noul contract pentru drepturile tv din Premier League, in valoare de 10,5 miliarde de euro, este unul dintre principalele motive pentru care cluburile europene vor sa schimbe formatul celei mai importante competitii continentale.

  • Real Madrid a primit 94 de milioane de euro pentru castigarea Ligii Campionilor in sezonul trecut, in timp ce formatia clasata pe ultimul loc in Premier League are garantate aproximativ 113 milioane de euro!
author avatar
Laurentiu Teodorescu
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger