AcasăSPORTPacquiao l-a spulberat pe americanul Algieri

Pacquiao l-a spulberat pe americanul Algieri

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao si-a pastrat centura de campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, invingandu-l la Macao, in sudul Chinei, pe americanul Chris Algieri.

Punctajul de pe buletinele arbitrilor-judecatori este elocvent in privinta victoriei zdrobitoare a boxerului care detine 8 titluri mondiale: unul dintre oficiali i-a acordat toate cele 12 reprize, punctand 120-102, iar ceilalti doi au marcat tot o diferenta mai mult decat clara, ambii cu 119-103. Veteranul filipinez de 35 de ani l-a dominat, asadar, fara drept de apel pe Algieri, venit de la superusoara, categorie unde este neinvins si detine centura WBO. Cu 5 ani mai tanar, americanul a incercat, gratie vitezei sale, sa scape de tavalugul filipinez, dar a fost pus knock-down inca din repriza a doua, postura neplacuta pe care a mai cunoscut-o in runda a 6-a (de doua ori), a 8-a (tot de 2 ori) si a 10-a. „Sunt satisfacut de rezultat. Am cautat KO-ul, dar Algieri este un boxer rapid, nu a incetat sa fuga”, a explicat Pacquiao, al carui palmares este acum de 57 de victorii, dintre care 38 inainte de limita. Dupa acest succes, lumea boxului asteapta „Lupta secolului”, dintre Pacquiao si Floyd Mayweather, care nu a fost organizata niciodata pana acum, in pofida unor oferte de burse stratosferice. „Vreau acest meci, suporterii il merita”, a revenit cu propunerea Manny Pacquiao.

Lucian Bute a fost martor la macelul dintre Pacquiao si Algieri

De remarcat ca in sala a fost prezent si Lucian Bute. Romanul s-a antrenat in ultimele cinci saptamani la clubul lui Pacquiao, impreuna cu Freddie Roach (antrenorul ambilor pugilisti), iar ieri dimineata a tinut sa fie alaturi de noua echipa din care face parte. „Sunt aici sa imi sprijin echipa cu care am impartit cantonamentul in Filipine. Mult succes antrenorului meu Freddie Roach si elevilor sai, Manny Pacquiao si Antonio De Marco”, a scris Bute pe Facebook.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger