AcasăSPORTPatronul clubului Petrolul, ridicat de mascati

Patronul clubului Petrolul, ridicat de mascati

Mascati la Petrolul, o imagine tot mai prezenta de cand Dan Capra este patron

Procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au efectuat, ieri, 25 de perchezitii la membrii unei grupari suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala, clubul Petrolul Ploiestii aflandu-se in centrul anchetei.

Mascati la Petrolul, o imagine tot mai prezenta de cand Dan Capra este patron

In cauza este vizat si Dan Capra, actionarul majoritar al gruparii prahovene. La prima ora a diminetii, resedinta omului de afaceri, situata in comuna Paulesti, a fost asaltata de mascati de la SRI, care l-au urcat intr-o suba si dus sub escorta la audieri. De acelasi tratament a avut parte si fratele lui Dan Capra, Nicolae, si el actionar la FC Petrolul. In fine, lista convocarilor la sediul DIICOT a fost completata cu Marius Bucuroiu, director general al clubului. Seful DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, a declarat ca cei trei au calitatea de suspecti in acest dosar, fiind acuzati de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Potrivit lui Botnaru, prejudiciul stabilit in acest dosar se ridica la 15,4 milioane de euro, 19 persoane avand in total calitatea de suspecti! Reteaua le cuprinde si pe sotiile lui Dan si Nicolae Capra, despre care procurorii sustin ca detin societati comerciale prin care ar fi fost derulate operatiuni financiare fictive.

Dan Capra

Conform procurorilor, faptele cercetate au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, Dan Capra a preluat echipa Petrolul, care la acea vremea apartinea, in acte, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, printre altii, Liviu Luca si Florin Bercea. Anchetatorii sustin ca fratii Dan si Nicolae Capra ar fi facturat diferite servicii si livrari de marfuri cu clubul sportiv pentru a acoperi, astfel, relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala. Sumele obtinute in acest fel ar fi fost insusite de membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului Petrolul, prin creditari succesive. Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar.

Dragomir: „Vine avalansa peste fotbalul romanesc!”

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste anticipeaza un viitor negru pentru fotbalul romanesc. Dumitru Dragomir sustine ca Petrolul nu va fi ultimul club vizat de procurori, si activitatea altor grupari din Liga 1 fiind atent monitorizata. „Eu am spus ca va veni o avalansa mai mare peste fotbalul romanesc. Mai sunt si alte cluburi pe langa Petrolul, unele chiar mai aproape de Ploiesti. Nu stiu nume, nu stiu… Insa, mi-ar parea rau sa fie si Craiova printre echipele cu probleme. Acum, acolo este treaba serioasa. Prejudiciul asta, de la Petrolul, de 15,4 milioane de euro, e un mizilic pe langa altele”, afirma Dragomir, care stie ce viitor are rezervat fotbalul romanesc: „In conditiile astea, finantatorii fug. Unii fug, altii ajung prin puscarie, altii nu vor sa bage bani in fotbal… Nu vad niciun viitor. Strainii fug si ei de Liga 1, nu stiu ce sa cred…”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger