AcasăRecomandariPentru Simona Halep, tenisul pe 2014 s-a incheiat: A venit vacanta si...

Pentru Simona Halep, tenisul pe 2014 s-a incheiat: A venit vacanta si plec din Constanta!

A inceput anul 2014 pe locul 10 WTA si il termina pe pozitia a 3-a, un salt facut dupa victorii importante la Doha sau Bucuresti si finale jucate la Roland Garros si Singapore.

Simona Halep abia asteapta sa plece la munte

Turneul Campioanelor a fost si ultima competitie oficiala de tenis la care Simona Halep a mai luat parte in acest an. Ieri, sportiva din Constanta a anuntat oficial  ca intra in vacanta, semn ca pentru ea 2014 s-a incheiat: „Am terminat un turneu foarte important pentru mine. As fi vrut sa va povestesc mai multe, dar am avut nevoie sa ma concentrez 100% pe ceea ce aveam de facut. A fost un turneu care merita toata atentia mea. La Singapore am trait o saptamana de vis. Dupa o perioada extrem de dificila, am reusit sa ma regasesc pe teren, mi-am regasit spiritul de lupta, linistea si increderea in joc. In 2013, am terminat anul cu o victorie. In 2014, nu am mai reusit, dar am pierdut finala in fata numarului 1 mondial, asa ca nu sunt trista, ci foarte bucuroasa pentru rezultatul facut. A fost un an greu, insa stiu ca anul viitor va fi si mai greu. Imi voi lua o vacanta strict pentru odihna si voi reveni cu multa incredere la pregatirea pentru noul an”. Cel mai probabil, Simona Halep va pleca la munte, intr-un circuit de cateva zile, impreuna cu fratele sau si prietenii apropiati. Pana in ianuarie, romanca va alterna odihna cu pregatirile pentru turneele din tarile arabe, primele care debuteaza pe 2015. La Doha, in Qatar, Simona are de aparat titlul cucerit anul acesta.

E pe 49 in clasamentul castigurilor

In prezent pe locul 3 WTA, Halep a ajuns la 6,56 de milioane de dolari castigate in cariera, suma cu care ocupa locul 49 in clasamentul all-time al premiilor obtinute in de tenisul feminin. Ierarhia intocmita de WTA nu tine cont de inflatia monedei americane si nici de faptul ca, in trecut, premiile erau mai mici. Clasamentul este condus detasat de americanca Serena Williams, cu peste 63 de milioane de dolari. Ea este urmata la mare distanta de rusoaica Maria Sarapova (peste 32 de milioane de dolari), Venus Williams (30 de milioane), Kim Clijsters (24 milioane), Victoria Azarenka (23 milioane) si Lindsay Davenport (22 de milioane).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
685 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger