AcasăRecomandariPiturca pleaca pe 15 octombrie

Piturca pleaca pe 15 octombrie

Echipa nationala a Romaniei va aborda campania din primavara de calificare la Euro 2016 cu un staff tehnic complet nou.

Piturca vrea sa lase Romania cu maximum de puncte in grupa F

Chiar daca expira abia peste doi ani, mandatul lui Victor Piturca (58 de ani) se va incheia pe 14 octombrie, imediat dupa meciul din Finlanda, continua pe aceasta idee presa araba. Din cate se pare, selectionerul Romaniei si-a dat acordul sa preia formatia Al Ittihad, el fiind asteptat la Jeddah pe 15 octombrie, a doua zi dupa meciul de la Helsinki. Ieri, Digisport a anuntat ca staff-ul lui Piturca va numara sase persoane; alaturi de Eugen Neagoe, Valeriu Rachita (secunzi), Marian Dima (preparator fizic), Martin Tudor (antrenor cu portarii) si Ovidiu Costesin (manager sportiv), in Arabia Saudita va merge si Alexandru Piturca, al carui rol va fi de antrenor secund. In privinta despagubirilor acordate Federatiei, se pare ca oficialii lui Al Ittihad vor plati doar 400.000 de euro pentru clauza de reziliere a contractului, desi initial s-a vorbit de 1,4 milioane euro. Salariul lui Victor Piturca va fi de doua milioane de euro pentru urmatorii doi ani de contract.
Surse din cadrul Federatiei Romane de Fotbal sustin ca presedintele Razvan Burleanu ia in calcul numirea unui nou selectioner abia dupa campania din aceasta toamna. Asta ar insemna ca la partida cu Irlanda de Nord, din 14 noiembrie, de la Bucuresti, pe banca nationalei sa stea un antrenor interimar.

Razvan Burleanu: „FRF are varianta de rezerva”

Intr-o conferinta de presa organizata ieri, Burleanu a atins si subiectul plecarii lui Piturca la Al Ittihad. In opinia sefului FRF, „totul nu este altceva decat un zvon ce nu se va concretiza. Piturca mi-a spus ca nu pleaca, dar nu a precizat pana cand. Oricum, FRF, in cazul in care Victor Piturca pleaca de la echipa nationala, are o varianta de rezerva, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung”.

Duel cu Reghecampf pe 1 decembrie

In campionat, Al Ittihad merge ceas, avand sase victorii din tot atatea meciuri disputate. Liderul clasamentului este Al Nasr, care are tot 18 puncte, dar un golaveraj superior. Pe pozitia a 3-a este Al Hilal, echipa lui Laurentiu Reghecampf , care a tine aproape, cu 16 puncte. Confruntarea dintre Piturca si Reghecampf este programata pe 1 decembrie.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger