AcasăSPORTPlatini, votat din America pana in Asia

Platini, votat din America pana in Asia

Platini si Blatter privesc diferit viitorul fotbalului

Presedintele UEFA, Michel Platini, a primit mesaje de sustinere de la patru confederatii continentale, astfel ca a decis sa candideze la sefia FIFA. Anuntul oficial il va face pana la finalul acestei saptamani.

Platini si Blatter privesc diferit viitorul fotbalului

Pe langa forul european pe care-l conduce in acest moment, Platini (60 de ani) mai este sustinut de America de Sud (Conmebol), America de Nord, Centrala si Caraibe (Concacaf) si Asia (AFC), toate aceste confederatii totalizand 144 de voturi din 209 posibile! Luand in calcul un asemenea sprijin, francezul a decis sa se inscrie in cursa pentru fotoliul ocupat neintrerupt de elvetianul Sepp Blatter din 1998 incoace. Alegerile pentru functia de presedinte al FIFA se vor desfasura la 26 februarie 2016, la Zurich.
Blatter a decis sa demisioneze in luna iunie, dupa ce a izbuncnit scandalul de coruptie in care sunt implicati inalti demnitari ai FIFA. Fost fotbalist, campion european cu Franta in 1984 si triplu castigator al Balonului de Aur, Michel Platini este presedintele UEFA din ianuarie 2007.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger