AcasăSPORTPortugalia lui Ronaldo a castigat finala Euro 2016 fara Ronaldo! Doliu la...

Portugalia lui Ronaldo a castigat finala Euro 2016 fara Ronaldo! Doliu la Paris

Portugalia este noua regină a Europei. În finala de la Paris, lusitanii au învins Franța cu 1-0, gol marcat de rezerva Eder (atacant la formația OSC Lille), în minutul 109. Franța rămâne cu două titluri europene (1984, 2000) și unul mondial (1998), pierzând a doua sa finală, după cea de la Cupa Mondială din 2006.


Începutul de meci a fost destul de alert, iar fiecare echipă a avut câte un șut la poartă, prin Nani (min. 4), respectiv Sissoko (min. 6). Franța a accelerat apoi și Rui Patricio a avut două intervenții bune, mai ales la lovitura de cap a lui Griezmann, când s-a opus golului, iar apoi la mingea expediată și de Giroud.


  • Evenimentul principal al primei reprize a fost accidentarea lui Cristiano Ronaldo, în minutul 10, după o intrare tare a lui Payet pe genunchiul stâng al vedetei de la Real Madrid. CR7 a primit îngrijiri medicale timp de câteva minute, a revenit pe gazon, dar nu a putut continua și a părăsit terenul pe targă, cu ochii în lacrimi, fiind înlocuit cu Quaresma.

Sissoko a fost cel mai periculos om al Franței, cu o incursiune încheiată cu șut puțin peste poartă în min. 22 și un șut din careu în min. 34, respins providențial de Rui Patricio (34).

În repriza secundă, Pogba a tras peste poartă de la distanță (min. 54), iar Griezmann (min. 58) a avut un șut bun din unghi, reținut de Rui Patricio. Același Griezmann (min. 66) a ratat cea mai mare ocazie a partidei, reluând cu capul peste poartă din poziție ideală la centrarea lui Kingsley Coman. Rui Patricio a fost apoi salvator (min. 75) la șutul din întoarcere al lui Giroud. Lloris a fost și el providențial, în două rânduri, la un șut surprinzător al lui Nani (min. 80), urmat de o foarfecă a lui Quaresma. Au fost primele șuturi ale lusitanilor pe spațiul porții.

În prelungiri, Portugalia a marcat golul victoriei prin rezerva Eder (min. 109), cu un șut la colț din afara careului, după o acțiune personală.

Portugalia a cucerit trofeul, deși nu era cotată printre favorite și în ciuda unui parcurs care nu a impresionat, sacrificând de multe ori spectacolul în fața rezultatului (o singură victorie în 90 de minute în 7 meciuri – 2-0 în semifinala cu Țara Galilor).

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger