AcasăSPORTQatar cumpara Formula 1 cu doua miliarde de euro!

Qatar cumpara Formula 1 cu doua miliarde de euro!

Bernie Ecclestone, zambitor, alaturi de prietenii qatarezi, la o vizita in Doha

Moment istoric in Formula 1: Bernie Ecclestone poarta negocieri pentru vanzarea competitiei, favoriti sa devina proprietari fiind actualii sefi ai clubului de fotbal Paris Saint Germain – arabii de la Qatar Sport Investment!

Bernie Ecclestone, zambitor, alaturi de prietenii qatarezi, la o vizita in Doha

Bernie Ecclestone anunta ca tratativele se vor finaliza pana la sfarsitul acestui an. „Va fi un nou proprietar de la 1 ianuarie incolo”, a dat asigurari Ecclestone, prezent prin videoconferinta la o manifestare dedicata sportului si organizata la Kitzbuehel (Austria) de legenda fotbalului german Franz Beckenbauer.
In luna iunie, publicatia Financial Times scria ca atat patronul Miami Dolphins, echipa din NFL (fotbal american), cat si emirii care conduc statul Qatar doresc sa preia controlul Formulei 1 prin intermediul societatii care incaseaza veniturile comerciale ale acestei competitii. Americanul Stephen Ross si fondul Qatar Sport Investment (QSI) vor sa cumpere 35,5% din actiunile F1, detinute de fondul CVC Capital. Bernie Ecclestone controleaza doar 5,3%, prin compania Formula One Management (FOM), dar influenta sa in Marele Circ este mult mai mare, dovada ca el personal negociaza vanzarea F1 catre QSI. Discutiile se poarta in jurul sumei de doua miliarde de euro!
De cativa ani, statul Qatar a incercat o apropiere de Federatia Internationala de Automobilism (FIA), iar in 2014 chiar  aobtinut acordul pentru organizarea unui Mare Premiu de Formula 1, in capitala Doha.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger