AcasăSPORTQatarul vrea sa „inchirieze” fotbalisti pentru C.M. 2022

Qatarul vrea sa „inchirieze” fotbalisti pentru C.M. 2022

Gazduit saptamana trecuta de Qatar, turneul final al Campionatului Mondial de handbal a fost urmarit cu atentie de sefii mai multor federatii europene de fotbal!

In prezent, la UEFA se discuta intens despre ultima manevra aplicata de arabi: naturalizarea sportivilor valorosi in vederea obtinerii de rezultate! Qatarul a facut asta inainte de C.M. de handbal, unde s-a prezentat la start cu 10 (din 16!) jucatori „inchiriati” exclusiv pentru acest turneu. Pe langa antrenorul spaniol Valero Rivera (campion mondial cu Spania in 2013, la ultima editie de C.M.), la Doha au mai aterizat Zarko Markovici (sarb, ani la rand vedeta lui HSV Hamburg), Rafael Capote (cubanez), Bertrand Roine (francez), Danijel Sarici (bosniac, portarul Barcelonei), Eldar Memisevici (bosniac), Goran Stojanovici (muntenegrean), Borja Vidal (spaniol, unul dintre cei mai puternici pivoti din lume), Jovo Damjanovici (muntenegrean), Youssef Benali (tunisian) si Hassan Mabroul (egiptean). Cu ajutorul lor, Qatarul a bifat sapte victorii consecutive, iar aseara a disputat finala „mondialului”, impotriva Frantei. Pentru fiecare succes din cele sapte, fiecare handbalist a primit cate 100.000 de euro; prima de victorie in finala s-a ridicat la 1,5 milioane euro de om! Insa oferta de nerefuzat a constituit-o renta viagera pe viata.
Nimic nu-i impiedica pe qatarezi sa aplice aceesi strategie si in fotbal, mai ales daca au vazut ca la handbal a dat roade. Cel mai probabil, naturalizarile vor incepe cu unul sau chiar doi ani inaintea C.M. din 2022. Si va fi de ajuns sa convinga, la inceput, unul sau doi fotbalisti aflati pe final de cariera si dispusi sa dea un ultim tun financiar; garantat vor avea coada la Federatia din Doha!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger