AcasăRecomandariRapidistii, serifii Ligii 1

Rapidistii, serifii Ligii 1

Intentiile lui Valerii Moraru, boss-ul de la Azuga Waters si Perla Covasnei, in legatura cu clubul de fotbal Rapid Bucuresti sunt dintre cele mai serioase.

Rapidistii abia asteapta rezolvarea problemelor de la club (sursa foto: Facebook/CS Universitatea Craiova)

Afaceristul vrea sa repuna cat mai rapid gruparea din Giulesti pe harta fotbalului romanesc si nu numai. Astfel, Moraru pune la bataie un milion de euro, pe termen scurt, pentru revitalizarea Rapidului, iar in viitorul cat mai apropiat vrea sa transforme gruparea giulesteana dupa modelul echipei transnistrene Seriff Tiraspol. Formatia antrenata de Veaceslav Rusnac si-a distrus rivalele in campionatul Moldovei cu ajutorul importului masiv de fotbalisti sud-americani.

nLa Seriff Tiraspol predomina fotbalistii straini (sursa foto: fc-sheriff.com)

Seriff a castigat de 13 ori titlul in Moldova, in ultimii 15 ani, iar in actualul sezon are in lot opt brazilieni, un columbian si un argentinian. Valerii Moraru vrea sa implementeze sistemul transnistrenilor in Giulesti. Pe langa importul de sud-americani tineri, care sa dea un suflu nou Rapidului, afaceristul moldovean este constient ca fotbalistii au nevoie de cele mai bune conditii de pregatire. Moraru nu exclude posibilitatea de a construi o baza de cinci stele.

Valerii Moraru are o avere estimata la 35 de milioane de euro (sursa foto: businessmagazin.ro)

Brazilianul Ricardinho si celelalte vedete ale lui Seriff au la dispozitie, pentru pregatire, un stadion cu 13.000 de locuri, opt terenuri de antrenamente, un hotel de cinci stele, un teren acoperit, un complex de locuinte pentru jucatorii lui Seriff si o academie pentru echipele de tineret si juniori. Interesant este ca Valerii Moraru a refuzat propunerea lui Adrian Zamfir de a prelua echipa Rapid in colaborare cu avocatul italian Angelo Massone, afaceristul moldovean dorind sa fie lider absolut in Giulesti.

Pariu pe Sumudica

Fotbalistii de la Seriff au o baza ultramoderna de pregatire (sursa foto: sheriff-sport.com)

Planul lui Moraru presupune, conform gsp.ro, si readucerea in Giulesti, ca antrenor, a lui Marius Sumudica. Tehnicianul de 43 de ani este extrem de iubit de galerie, se poate desparti fara probleme de actuala sa echipa, Concordia Chiajna, si are avantajul ca stie sa comunice cu fotbalistii sud-americani. Sumudica este un fin vorbitor al limbii portugheze din perioada in care a evoluat pentru Maritimo Funchal (1999-2001).

 

author avatar
Cristi Ionita
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger