AcasăRecomandariRenunta Paszkany la drepturile tv?!

Renunta Paszkany la drepturile tv?!

Liga 1 este cuprinsa de panica de cateva zile. Tot mai multi presedinti de cluburi vorbesc despre intentia lui Arpad Paszkany de a denunta contractul pentru drepturile tv.

Paszkany nu mai pare interesat de fotbalul romanesc

Firma Intel Sky Broadcast va incheia anul 2014 cu o pierdere financiara de peste 7 milioane de euro, departe si diametral opus de aspiratiile societatii malteze. Chiar daca a negat orice implicare la ISB, omul de afaceri Arpad Paszkany este indicat drept adevaratul proprietar al companiei infiintate cu numai un an in urma.

Jucatorii CFR-ului asteapta sa devina liberi de contract

In clipa de fata, Intel Sky Broadcast plateste 27,5 milioane de euro pentru fiecare sezon al Ligii 1, insa cifrele financiare dupa un singur tur de campionat sunt ingrijoratoare. Numai 300.000 de microbisti au ales sa plateasca pentru Look Tv, postul care transmite partidele in sistem pay-per-view. „Un an cred ca o sa reziste afacerea asta, apoi va fi deranj mare. Nu vreau sa detaliez, doar va spun ca va fi deranj mare”, a anticipat ex-presedintele LPF, Dumitru Dragomir, problemele care se vor ivi in chestiunea drepturilor tv. Din cate se zvoneste, ingrijorarea cluburilor este cauzata si de refuzul gigantului RCS-RDS de a cumpara dreptul de retransmisie al televiziunilor lui Paszkany, Look Tv si Look Plus. Se pare ca miliardarul Zoltan Teszari refuza sa raspunda apelurilor diverse lansate de Arpad Paszkany, cel care doreste aproape cu disperare sa semneze un contract de asociere si cu RCS-RDS. Se prea poate insa ca fostii detinatori ai drepturilor tv din Liga 1 sa astepte solutionarea reclamatiei pe care au depus-o la Consiliul Concurentei; institutia condusa de Bogdan Chiritoiu a demarat o ancheta privind modul in care LPF a vandut fara licitatie drepturile tv ale jocurilor din prima divizie.

CFR Cluj, primul abandon

Retragerea lui Arpad Paszkany din fotbal a inceput cu CFR Cluj, club pe care l-a ridicat din mediocritatea ligilor inferioare si l-a dus pe culmile gloriei; trei titluri de campioana a Ligii 1 si victorii spectaculoase in cupele europene, cu asta s-a mandrit in ultimii ani echipa din Gruia. Din acest sezon, Paszkany a stopat finantarea la clubul „feroviar”, iar in prezent jucatorii sunt neplatiti pe ultimele luni. In plus, dupa ultima etapa, de la CFR a plecat si antrenorul Vasile Miriuta, satul sa pregateasca o formatie cu atatea neajunsuri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
947 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger