AcasăSPORTROLAND GARROS: Andreea Mitu, victorie uluitoare!

ROLAND GARROS: Andreea Mitu, victorie uluitoare!

sursa foto: bucurestifm.ro

Andreea Mitu este a doua jucatoare de tenis din Romania care s-a calificat in 16-imile de finala de la Roland Garros.

sursa foto: bucurestifm.ro

Aflata pentru prima data pe tabloul principal al competitiei pariziene, Andreea Mitu a obtinut, joi, o victorie senzationala, bucuresteanca reusind sa o elimine pe Karolina Pliskova (Cehia), a 12-a favorita a turneului.

Andreea a inceput prost meciul si a pierdut clar primul set, 2-6, dar din actul al doilea si-a dat seama ca nu mai are ce pierde si a inceput sa puna tot mai multa presiune pe adversara sa.

Dupa un set al doilea extrem de echilibrat si pe care romanca si l-a adjudecat la tiebreak, a urmat un set decisiv de povestit nepotilor. Andreea a avut 5-2 si trei mingi de meci, dar lipsa de experienta a fost la un pas sa o coste.

Jucatoarea noastra s-a pripit, a incercat sa puna capat repede meciului, a gresit, iar cehoaica s-a apropiat pana la 4-5. In cele din urma, Andreea a incheiat meciul in stil de mare campioana si a obtinut o calificare istorica in 16-imile de finala de la Roland Garros.

Pentru Andreea urmeaza, insa, un meci poate cel putin la fel de greu in conditiile in care urmatoarea sa adversara este italianca Francesca Schiavone, campioana din 2010 si vicecampioana din 2011.

Schiavone s-a calificat in 16-imi dupa o victorie obtinuta la capatul unui meci-maraton, 6-7, 7-5, 10-8, cu rusoaica Svetlana Kuznetova, cap de serie numarul 18.

author avatar
Cristi Ionita
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger