AcasăSPORTRomancele fac furori la US Open. Trei victorii din trei in prima...

Romancele fac furori la US Open. Trei victorii din trei in prima zi!

Romania are cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu de la US Open, iar trei dintre acestea s-au calificat inca de luni seara in turul al doilea.

Balul a fost deschis de Simona Halep, locul doi mondial, care a avut mari emotii in confruntarea cu americanca Danielle Rose Collins. Speriata de perspectiva de a evolua pe Arena Centrala, in fata unei asistente ostile, Simona a intrat mai greu in meci si a pierdut primul set, scor 6-7.

Totusi, romanca si-a revenit rapid si a facut spectacol in urmatoarele doua seturi, impunandu-se cu 6-7, 6-1, 6-2, la capatul unei partide care a durat aproape doua ore.

Pentru Simona urmeaza un meci cel putin la fel de complicat, ea jucand in turul al doilea cu slovaca Jana Cepelova. Aceasta a trecut, cu 2-6, 7-5, 6-1, de Maria Teresa Torro Flor (Spania). Simona si Maria nu s-au mai intalnit pana acum.

Tarziu in noapte, Irina Begu si Alexandra Dulgheru si-au asigurat si ele calificarea in turul al doilea de la US Open. Alexandra a trecut, cu 6-3, 6-4, de Kristyna Pliskova (Cehia), egalandu-si performanta de anul trecut, cand s-a oprit in turul al doilea.

Irina Begu s-a impus, cu 7-6, 6-3, in meciul cu Silvia Soler Espinosa (Spania) si si-a asigurat, deja, un plus in ierarhia WTA, in conditiile in care anul trecut a fost eliminata inca din runda inaugurala.

Pentru Alexandra Dulgheru si Irina Begu urmeaza meciuri infernale, dar ele nu au nimic de pierdut astfel ca trebuie sa-si joace sansele pana la capat. Irina o va infrunta pe italianca Roberta Vinci, sfert-finalista la ultimele doua editii US Open, iar Alexandra Dulgheru da piept cu rusoaica Maria Sarapova, campioana din 2006, dar si o jucatoare care a lipsit de la ultimele doua editii US Open.

Marti seara intra in concurs si celelalte doua reprezentante ale Romaniei. Avem Sorana Cirstea – Heather Watson si Monica Niculescu – Yaroslava Svedova.

author avatar
Cristi Ionita
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger