AcasăSPORTScandal in Liga a doua! Rapidistii, acuzati de blat la pariuri

Scandal in Liga a doua! Rapidistii, acuzati de blat la pariuri

Sezonul regulat din Liga a doua s-a incheiat cu un mega-scandal, dupa ce Rapid, una dintre favoritele la promovare, a pierdut, cu 0-2, meciul cu Dunarea Galati, din deplasare.

Dunarea Galati, codasa in Seria I, avea o cota de cel putin 5 la 1, in cazul unei victorii, dar gazdele s-au impus, spre surprinderea tuturor celor implicati in competitie.

O explicatie pentru ce s-a intamplat la Galati are Florin Prunea, seful de la CSMS Iasi, care sustine ca meciul ar fi fost aranjat la pariuri. Prunea se bazeaza pe faptul ca meciul nu a contat in clasamentul pentru play-off, luandu-se in calcul doar rezultatele inregistrate de rapidisti in partidele disputate impotriva contracandidatelor la promovare.

“Am spus de la inceput ca acest play-off e jenant. Nu e in regula sa intri in play-off fara toate punctele acumulate in sezonul regulat, dupa mine nu e competitie. Si duce la rezultate hai sa le spun ciudate. Sunt multe anomalii cu acest sistem … Daca eram suporterul Rapidului, sa pierzi la ultima clasata, le saream in cap. Acolo sa vina DNA-ul! M-as duce acum la domnul Moldovan (n.r. – Viorel Moldovan, antrenorul Rapidului) si l-as intreba cum poate sa piarda Rapidul cu Dunarea Galati si apoi sa vina sa arunce cu petarde de genul «Sa vina DNA-ul!» Problemele aici sunt! Ati vazut cota la pariuri? Slobozia si Berceniul au anuntat din timp ca nu pot face fata in Liga 1. Dar respecta competitia, nu se dau la o parte! Au probleme cu infrastructura, dar nu cluburile sunt de vina. Sistemul competitional este aprobat de catre FRF” a declarat Florin Prunea, la Sport Total FM.

In ciuda acuzelor venite dinspre Iasi, rapidistii au intrat in play-off cu numai 15 puncte si au sansa a patra la castigarea Seriei. Giulestenii ar putea fi avantajati ca Unirea Slobozia (locul 2) si ACS Berceni (locul 5) nu au depus dosare de licentiere, dar chiar si asa, Rapid este la doua puncte in urma celor de la FC Clinceni si la patru puncte de liderul CSMS Iasi si doar primele doua clasate au drept de promovare.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger