AcasăRecomandariSe lasa cu dosar penal. Sapte ani de puscarie!

Se lasa cu dosar penal. Sapte ani de puscarie!

Echipa nationala s-a facut de bafta la „europeanul” din Franta, insa nu atat indolenta nesimtilor cu ghete in picioare ne-a scos din sarite cat japca pusa la cale de noii stapani ai fotbalului.

Da, pentru Romania acest Euro 2016 n-a avut decat valoare financiara! Sa nu mai ascundem mizeria sub pres, e tot mai clar ca pe onor conducerea FRF n-a interesat-o decat sa puna laba pe milioanele impartite de UEFA participantelor din Franta. Iar Burleanu si ai lui (Bodescu, Visan, tipul ala de marketing…) au stiut cum sa imparta banii; ca Puiu Calinescu in „B.D”: „Una tie, una mie, doua tie, una-doua mie…”.

Pentru prima data in istorie, o calificare la un turneu final se poate lasa cu dosar penal! Luni seara, la Rares Bogdan in emisiune, cunoscutul avocat Catalin Dancu a avansat aceasta varianta socanta, dar atat de necesara: FRF poate fi sanctionata prin depunerea unei plangeri penale pentru delapidare si abuz in serviciu! In direct la Realitatea TV, Dancu a sugerat ca plangerea penala poate fi indreptata impotriva conducerii executive a Federatiei, in frunte cu presedintele Razvan Burleanu. Pedeapsa prevazuta de lege pentru delapidare, intre 2 si 7 ani de inchisoare!

Despre ce delapidare ar putea fi vorba daca nu una legata de banii incasati de la UEFA si folositi de Burleanu in alte scopuri decat interesul FRF si al fotbalului romanesc? Reamintim ca cele opt milioane de euro cadou de la UEFA s-au evaporat din doua, trei calcule si o semnatura. Burleanu a impartit prime in stanga si-n dreapta, si-a tras si el partea leului (vreo 90.000 de euro), iar in conturile Federatiei n-au mai ramas decat firimituri.

Poate ca a sosit timpul ca DNA sa nu mai fie Bau-Bau-ul fotbalului romanesc. Ne-am saturat de procurori care ancheteaza prejudicii estimate, dar intorc privire in alta parte cand presa le semnaleaza ce se intampla in ograda FRF! Fotbalul, singura alinare ramasa romanului, se duce dracului si nimanui nu pare sa-i pese.

Dancu, avocat in cel mai exploziv divort din fotbal

De numele maestrului Catalin Dancu se leaga cel mai exploziv divort din fotbalul romanesc. In 2003, a fost avocatul Alexandrei Dinu in procesul cu Adrian Mutu, obtinand pentru clienta sa custodia lui Mario, plus o pensie alimentara de 2.500 de la „Briliantul” care pe vremea aceea stralucea in tricoul lui Chelsea Londra.

Printre alti clienti celebri pe care i-a aparat Dancu ii regasim pe Catalin Harnagea (fost director SRI), Sorin Rosca Stanescu, generalul Mihai Pacepa. Gigi Becali ori raposatii Dinu Patriciu, Dumitru Sechelariu si Victor Atanasie Stanculescu.

author avatar
National
2.183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger