AcasăSPORTSebastian Vettel a intrat in istoria Formulei 1

Sebastian Vettel a intrat in istoria Formulei 1

Germanul Sebastian Vettel, pilotul formatiei Red Bull Racing, a castigat, duminica, Grand Prix-ul de Formula 1 al Indiei si a devenit cel mai tanar cvadruplu campion mondial din istoria acestui sport.

Desi oficialii FIA s-au chinuit sa gaseasca solutii pentru a stopa suprematia lui Vettel, neamtul a dominat sezonul 2013 mai tare decat oricand, pilotul lui Red Bull Racing castigand 10 dintre cele 16 etape disputate pana acum.

Mai mult, Vettel a demonstrat, inca o data, ca ramane specialist in etapele disputate in Asia, neamtul castigand etapa din India, dupa ce succesele inregistrate in Malaysia, Bahrain, Singapore, Coreea de Sud si Japonia.

Plecat din pole-position in India, Vettel a controlat cursa de o maniera categorica si s-a impus cu un avans de circa 30 de secunde fata de Nico Rosberg, pilotul lui Mercedes.

Vettel a castigat titlul de campion mondial de Formula 1 pentru al patrulea an la rand, devenind, la 26 de ani si 116 zile, cel mai tanar cvadruplu campion mondial din istorie, depasind recordul idolului sau, Michael Schumacher.

In ciuda faptului ca mai sunt trei etape pana la sfarsitul sezonului, Vettel anunta ca este gata sa obtina alte victorii mai ales ca mai are multe recorduri de batut. Prima ocazie va fi pe 3 noiembrie, in Abu Dhabi.

author avatar
Cristi Ionita
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger