AcasăSPORTSimona Halep l-a inviat pe Toma Caragiu: „C-asa e-n tenis!”

Simona Halep l-a inviat pe Toma Caragiu: „C-asa e-n tenis!”

Aventura Simonei Halep la Openul Australiei a luat sfarsit in faza sferturilor de finala, dupa un meci de o ora cu rusoaica Ekaterina Makarova.

Eliminarea Simonei Halep i-a socat pe specialistii in tenis, care cauta in continuare o explicatie pentru startul slab de meci facut de romanca. La inceput, ea greseala nefortata, Makarova break, ea timorata, rusoaica inca un break, 0-3. C-asa e-n tenis! Apoi, Simona out o data, de doua ori, de 16 ori in primul set, mai avea putin si ii trimitea afara si pe taica-su, pe frate-su si pe toti spectatorii prezenti pe Rod Laver Arena. Avantaj Ekaterina, care a adunat puncte dupa puncte, pana la 6-4. Setul doi nici n-a mai contat, s-a terminat 6-0 pentru Makarova. De ce? C-asa e-n tenis, dupa cum ne-a explicat chiar Simona Halep! „Am facut un antrenament bun dimineata, dar poate ca am fost un pic prea stresata la inceputul meciului. A fost o zi proasta pentru mine, pe cand Ekaterina a jucat bine si i-a intrat totul. A meritat victoria. Sunt un pic trista acum, pentru ca nu am putut juca tenisul meu obisnuit, dar se mai intampla, asa e-n tenis”.
Nu este pentru prima data cand sportiva din Constanta apeleaza la Toma Caragiu in incercarea de a explica o infrangere. Anul trecut, in august, dupa ce a fost invinsa de Maria Sarapova in sferturile turneului de la Cincinnati, romanca a declarat: „A fost o infrangere greu de digerat, iar mi-a scapat meciul, dar… asa-i in tenis! Merg inainte”.

Se simte absenta lui Wim Fissette

In pofida unui culoar favorabil, Simona Halep n-a reusit sa atinga semifinalele la primul turneu de Grand Slam al anului. Multa lume sustine ca eliminarea de la Australian Open ar fi cauzata de intreruperea colaborarii cu Wim Fissette, antrenorul belgian alaturi de care in 2014 a atins finalele la Roland Garros si Turneul Campioanelor.
Absenta lui Fissette s-a facut simtita mai ales in meciul cu Makarova, o jucatoare care loveste numai cu mana stanga. De altfel, s-a putut observa ca Halep n-a stiut sa contracareze stilul rusoaicei, lucru recunoscut la finalul partidei: „Ma asteptam sa loveasca mult mai puternic, dar n-a facut-o. A jucat un tenis foarte soft. Si-a deschis bine unghiurile. Asa ca a fost un joc diferit de ce asteptam. A servit foarte bine. Slice-ul ei de jucatoare de mana stanga nu e usor de returnat”. In concluzie, dupa 4-6, 0-6 in „sferturi” la Australian Open: „Cred ca sunt pe drumul cel bun. Nu trebuie sa fiu prea incordata pe teren, pentru ca fiecare zi e diferita, fiecare meci e diferit, asa e-n tenis. Trebuie sa nu ne oprim, sa mergem inainte, sa muncim in continuare”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger