AcasăSPORTSimona Halep o critica pe Eugenie Bouchard pentru ca a refuzat sa...

Simona Halep o critica pe Eugenie Bouchard pentru ca a refuzat sa dea mana cu Alexandra Dulgheru: „Asa a fost educata!”

Vazuta ca o mare speranta a tenisului feminin, canadianca Eugenie Bouchard s-a facut de ras la partida cu Romania, din Cupa Federatiei, printr-un gest care n-a trecut neobservat de celelalte mari jucatoare ale lumii.

Cand a refuzat sa dea mana cu Alexandra Dulgheru, Bouchard si-a dezvelit nu doar caracterul, ci si carentele de educatie. Pe care n-a ezitat sa le remarce Simona Halep, marea absenta a „bataliei” de la Montreal. Inainte sa plece spre Stuttgart, unde va juca in primul turneu pe zgura al anului, constanteanca a vorbit despre incidentul de la meciul Canada – Romania: „Dulgherita, asa o alintam noi, a jucat foarte bine si ma bucur mult ca a batut-o pe Bouchard. Nu as vrea sa comentez acest gest pentru ca tine de educatia fiecaruia, dar eu nu as fi facut niciodata asa ceva. Insa, poate ca asa este Bouchard crescuta sau asa este obisnuita si trebuie sa-i acceptam atitudinea”. Despre raspunsul pe care Alexandra Dulgheru i l-a dat arogantei Eugenie, a treia jucatoare a lumii a comentat: „A fost foarte bine gandit si amuzant”.
Umilita la conferinta de presa, Dulgheru si-a luat revansa pe teren: a batut-o pe „Genie” Bouchard in doua seturi, 6-4, 6-4! „Victoria asta este un raspuns la ceea ce a facut Bouchard. Vineri a fost un moment ciudat. Cupa Federatiei este o competitie despre fair-play si valori. Gestul canadiencei contravine valorilor competitiei”
, a declarat romanca la finalul partidei.

Presa canadiana rade de „Genie”

Presa canadiana noteaza ca echipa Romaniei a ironizat-o pe Eugenie Bouchard la finalul meciului castigat de Alexandra Dulgheru. „Echipa romana a salutat aceasta victorie luand-o putin in deradere pe Bouchard. Inainte de a se duce la fileu, Dulgheru a intins mana echipei sale, iar cei din staff-ul sau au ignorat-o. Adevarata strangere de mana a fost mai degraba seaca”, a punctat Radio Canada. Si „tenniscanada.com” scrie despre asta: „Romanii au trimis o sageata subtila catre Bouchard, atunci cand echipa a mimat ca da mana cu Dulgheru”. „Dupa aceasta victorie importanta, membrii echipei romane au intins mainile catre eroina lor, Alexandra Dulgheru, inainte de a o evita si a-si trece mainile prin par. Captata de camerele de luat vederi, scena a fost o aluzie clara la gestul lui «Genie» de vineri, care a refuzat sa stranga mana romancei la tragerea la sorti”, noteaza si „canoe.ca”.

Alize Cornet: „Bine i-a facut Dulgheru!”

Clasata pe pozitia a 28-a in topul WTA, frantuzoaica Alize Cornet este cea mai cunoscuta jucatoare din lume care a luat atitudine fata de comportamentul nesportiv al canadiencei Bouchard. Raspunsul Alexandrei Dulgheru a bucurat-o pe Cornet, care considera ca Eugenie Bouchard a primit replica meritata.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger