AcasăSPORTSpaniolii ancheteaza cum a pus mana afaceristul Tiriac pe "Caja Magica"!

Spaniolii ancheteaza cum a pus mana afaceristul Tiriac pe „Caja Magica”!

Ion Tiriac, un afacerist descurcaret

Omul de afaceri roman este vizat in scandalul legat de preluarea complexului sportiv madrilen „La Caja Magica”, cunoscut si ca „Manzanares Park Tennis Center”.  Primaria din capitala Spaniei a demarat, deja, o ampla ancheta in acest sens.

Ion Tiriac, un afacerist descurcaret

Totul a pornit dupa ce jurnalistii cotidianului „El Mundo” au publicat un material referitor la modul in care miliardarul roman a intrat in posesia „Caja Magica”, impunatoarea arena de tenis din capitala Spaniei, locul in care se organizeaza, anual, „Mutua Madrileña Madrid Open”, turneul de tenis controlat de Ion Tiriac.

Caja Magica gazduieste meciurile de tenis de la Mastersul Madridului

Potrivit publicatiei, Maria de la Cabeza, directoare de operatiuni in cadrul Primariei Madrid, a fost suspendata temporar din functie, fiind banuita ca i-a facilitat afaceristului roman achizitionarea respectivului complex. Decizia este luata de Enrique Nunez, nume important in Ministerul Economiei al Spaniei si, totodata, presedinte al „Madridec”, institutie care gestioneaza, printre altele, toate cladirile publice destinate conferintelor, evenimentelor sportive si spectacolelor. Maria de la Cabeza Quiros este acuzata si de lipsa de transparenta, deoarece nu a binevoit sa prezinte nici pana astazi documentele contractului incheiat cu Ion Tiriac, cu toate ca i-au fost solicitate inca din luna septembrie. „Ne ramane intrebarea daca acest presupus tratament favorabil aplicat companiei lui Ion Tiriac este legat de contractul prin care fostul tenisman organizeaza in «Caja Magica» turneul sau de tenis in schimbul ca toti madrilenii sa plateasca o mica parte din suma de 34 milioane de euro, pana in anul 2021. Consiliul Local Madrid trebuie sa lamureasca aceasta problema”, scrie „El Mundo”.

Arena „Caja Magica” a costat 294 de milioane de euro (constructie finalizata in 2009), de trei ori mai mult decat se estima la inceput, si este folosita doar o data pe an, timp de o saptamana, la meciurile de tenis ale Mastersului de la Madrid.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.037 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger