AcasăSPORTSumudica a fost suspendat 2 luni, dar sta 4!

Sumudica a fost suspendat 2 luni, dar sta 4!

S-a bagat in seama si FIFA, dar mai rau a incurcat lucrurile in cazul antrenorului Marius Sumudica. In locul unei hotarari definitive si care sa se aplice si pe plan intern, forul italo-elvetianului Infantino doar a anuntat ca l-a suspendat pe „Sumi” pentru meciurile din preliminariile Ligii Campionilor. Decizia este valabila in intervalul 8 iunie – 8 august, ceea ce inseamna ca tehnicianul campioanei Astra Giurgiu nu va pregati „dubla” din turul 3 al UCL.

Problema incepe abia dupa data de 8 august, caci din povestea asta nu putea lipsi si Federatia lui Razvan Burleanu. Comisia de Recurs a FRF l-a suspendat doua luni pe Sumudica si asta incepand cu prima etapa a viitorului sezon competitional. In traducere, legenda Rapidului va sta departe de fotbal intre 24 iulie si 24 septembrie.

La o analiza mai atenta se observa ca, desi a primit 2 luni de suspendare pentru pariuri, Marius Sumudica va ispasi aproape 4 luni!

Federatia lui Burleanu nu se supune FIFA

Antrenorul Astrei este socat de vestea primita ieri. Stia ca trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa, dar nu se astepta sa o faca de doua ori! „Am inceput sa deranjam; ceea ce nu s-a putut in primavara, e posibil acum. O sa vad ce voi face in continuare pentru ca cinci avocati care lucreaza pentru mine imi dau dreptate. Oricum, se vrea sicanarea mea. Pana si Supercupa au mutat-o unde si cum au vrut ei”, a reactionat Sumudica.

Greu de inteles de ce Federatia Romana de Fotbal refuza sa aplice decizia FIFA, cea care prevede o suspendare intre 8 iunie si 8 august. Sumudica: „Am vorbit cu unul dintre avocati, care este si arbitru la TAS, si mi-a spus ca este clar din decizia FIFA ca sunt suspendat incepand cu data de 8 iunie. Mie ar trebui sa mi se termine suspendarea pe 1 august, ca deja mi-am ispasit cateva zile din suspendare. Eu nu stiu, dar FRF nu este subordonata FIFA? Adica, daca FIFA da o decizie de genul asta, o punem in aplicare cum vrem noi?!”.

Are voie sa antreneze echipa!

Precizare foarte importanta: suspendarea dictata de FIFA nu ii interzice lui Marius Sumudica sa se ocupe de echipa Astra. Din contra, are voie sa conduca antrenamentele, fiindu-i interzisa doar prezenta la meciurile amicale. „Eu, in momentul de fata, nu sunt interzis, FIFA scrie ca sunt doar suspendat, ceea ce este o mare diferenta. Suspendat inseamna ca eu pot sa imi desfasor activitatea la antrenamente, dar nu pot sa vin la meciuri”, afirma Sumudica.
Altfel, Marius Sumudica anunta ca „nu se pune problema sa plec de la Astra. Puteam foarte usor sa ma folosesc de multe tertipuri si sa semnez in strainatate, apoi sa revin in Liga 1 la 1 august, dar nu am vrut sa fac mizeriile astea”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger