AcasăSPORTTarul Mircea

Tarul Mircea

Cel mai titrat antrenor roman al momentului devine si cel mai bine platit! Mircea Lucescu este, incepand de ieri, noul tehnician al formatiei Zenit Sankt Petersburg, jucaria favorita a presedintelui Vladimir Putin. Si iata cum se intoarce roata: acum, rusii dau, nu iau! Si dau bine, caci „Il Luce” va aduce in tara, din Rusia, milioane de euro.

Discutiile cu Zenit au iesit din tiparul negocierilor cu care ne obisnuise Mircea Lucescu. Din momentul in care a aterizat la Sankt Petersburg (duminica seara), era clar ca urma sa semneze cu fosta campioana a Rusiei.

Ziua de luni a stat sub semnul descoperirii a tot ce inseamna Zenit. Insotit de Aleksei Miller, seful colosului „Gazprom” (proprietarul clubului), Lucescu a mers mai intai sa viziteze baza de pregatire a noii sale echipe. Situat in superbul Udelny Park (aproape 200 de ani vechime), complexul unde se antreneaza Zenit dispune de doua terenuri de dimensiuni normale (cu incalzire subterana), o sala de forta cu echipamente de ultima ora, un centru medical, un ansamblu rezidential si o cantina-bucatarie la care lucreaza 20 de oameni.

Dupa-amiaza a fost rezervata viitorului stadion pe care va juca Zenit. „Krestovsky Stadium” este inca in stadiul de constructie (85% gata), cu termen de finalizare 2017. Va avea 68.000 de locuri, „ceva magnific, cu gazonul care se scoate in afara pentru a lua o gura de aer”, dupa cum l-a caracterizat Arcadie Zaporojanu, impresarul care a mers cu Mircea Lucescu la negocieri.

In fine, seara, dupa ce a asistat si la meciul de baschet Zenit – Unics Kazan, antrenorul roman a mers sa cineze, prilej pentru semnarea actelor. Pe raul Neva, la bordul unui yacht si avand vecinatatea Muzeului Ermitaj, Mircea Lucescu si Alexander Dyukov (presedinte FC Zenit) au parafat urmatoarea intelegere: contract pe doi ani (cu drept de prelungire pentru inca unul) si un salariu de 4,5 milioane de euro pe sezon! Cu un milion mai mult decat primea la Sahtior Donetk.

Zenit Sankt Petersburg are un lot evaluat la 196 de milioane de euro. Brazilianul Hulk (cumparat cu 55 de milioane!), belgianul Witsel, argentinianul Garay si rusii Kokorin si Dzyuba sunt vedetele lotului.

Dyukov a facut miliarde din transport maritim

Cu toate ca, teoretic, stapan peste Zenit este Aleksei Miller, in realitate de destinele clubului se ocupa Alexander Dyukov (48 de ani). Unul dintre apropiatii presedintelui Vladimir Putin, Dyukov este seful Gazprom Neft, una dintre cele mai mari companii din domeniul petrolier. Absolvent al Institutului Leningrad, Dyukov are misiunea sa faca din Zenit un club de Top 10; in 2008, la primul sau an ca presedinte, a adus la Sankt Petersburg doua trofee: Cupa UEFA si Supercupa Europei!

Ajutat de rusi sa scoata 20 de milioane din Ucraina?

Pus sa aleaga intre Rusia si Turcia, Mircea Lucescu a preferat provocarea. De ce? Credem ca este posibil ca fostul antrenor al Sahtiorului sa fi beneficiat de ajutorul rusilor in chestiunea celor 20 de milioane de euro pe care le-a avut blocate in bancile din Ucraina. Dupa ce mai bine de un an a incercat sa-si recupereze banii, „Il Luce” a parasit Ucraina cu lichidarea facuta. Nu este exclus ca acest succes sa fie opera rusilor.

I-a invins pe Pellegrini si Capello

Doi mari antrenori a invins Mircea Lucescu in cursa pentru banca tehnica a echipei Zenit. Vorbim despre Manuel Pellegrini (fost campion al Angliei cu Manchester City) si Fabio Capello, ultimul fiind unul dintre cei mai titrati antrenori din istorie.
Atuul romanului: Lucescu stie limba rusa, aspect de care sefii lui Zenit chiar au tinut cont!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger