AcasăSPORTTecau, la un meci de finala Australian Open

Tecau, la un meci de finala Australian Open

Tecau si-a propus sa cucereasca titlul la Openul Australiei

In duelul romanesc din sferturile probei de dublu masculin la Australian Open, Horia Tecau l-a invins pe Florin Mergea.

Tecau si-a propus sa cucereasca titlul la Openul Australiei

Impreuna cu Jean-Julien Rojer, Tecau s-a calificat in semifinale dupa un meci care a durat o ora si 24 de minute, scor 6-4, 7-6. Ca sa atinsa finala, perechea Tecau/ Jean-Julien Rojer trebuie sa treaca de italienii Simone Bolelli/ Fabio Fognini.
Pana in prezent, Tecau si Mergea au mai fost adversari in circuitul ATP de trei ori, echipa sportivului din Constanta castigand de fiecare data. Ultima data s-a intamplat anul trecut, in sferturile de finala ale turneului de la s-Hertogenbosch, cand Tecau si Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea si partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja. Aflat la cea mai buna performanta la participarile sale la Australian Open, Horia Tecau este triplul finalist la Wilmbledon, intre 2010 si 2012, pe cand facea pereche cu Robert Lindstedt. Pe de alta parte, cea mai buna performanta din cariera lui Mergea la un Grand Slam a fost inregistrata anul trecut, cand el si Marin Draganja au jucat in semifinale la Roland Garros.
Pentru calificarea in semifinale la A.O., Tecau si Rojer vor primi un cec in valoare de 100.000 de euro, in timp ce performanta reusita de Mergea si Dominic Inglot va fi recompensata cu 50.000 de euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger