AcasăSPORTTENIS: Marius Copil si Adrian Ungur au castigat BRD Nastase Tiriac Trophy

TENIS: Marius Copil si Adrian Ungur au castigat BRD Nastase Tiriac Trophy

Trofeul acordat campionilor de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy ramane la Bucuresti.

Desi Horia Tecau s-a retras anul acesta din competitia de la Arenele BNR si nu a putut sa-si apere titlul cucerit anul trecut, alaturi de olandezul Jean Julien Rojer, turneul de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy a ramas sub suprematia romanilor.

Astfel, Marius Copil si Adrian Ungur au alcatuit o echipa perfecta si au castigat finala disputata duminica, impotriva neo-zeelandezului Artem Sitak si a americanului Nicholas Monroe.

Copil si Ungur au revenit de la 0-1 la seturi si s-au impus, cu 3-6, 7-5, 17-15, la finalul unei dispute dramatice. Este doar al doilea turneu de dublu castigat de Marius Copil in cariera, el impunandu-se si in 2012, la Brasov, alaturi de Victor Crivoi: 6-7, 6-4, 12-10 in finala cu moldoveanul Andrei Ciumac si ucraineanul Oleksandr Nedovyesov.

Adrian Ungur mai avea opt finale de dublu in cariera, sase castigate si doua pierdute. Ungur a castigat doua titluri alaturi de italianul Potito Starace (Cordenons 2014 si Sibiu 2014) si cate unul alaturi de Gabriel Moraru (Manerbio 2006), italianul Giulio di Melo (Rimini 2010), italianul Daniele Giorgini (Brasov 2014) si lituanianul Laurynas Grigelis (Casablanca 2015).

In finala de simplu de la Bucuresti se intalnesc cehul Jiri Vesely, cap de serie numarul 7, si spaniolul Guillermo Garcia Lopez, cap de serie numarul 5. Primul l-a invins in semifinale pe Daniel Gimeno Traver, 2-6, 6-1, 6-4, iar al doilea a trecut de Gael Monfils, 6-7, 6-4, 6-2.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger