AcasăSPORTTENIS: Simona Halep rezolva si "complexul" Pennetta pentru o calificare uluitoare in...

TENIS: Simona Halep rezolva si „complexul” Pennetta pentru o calificare uluitoare in sferturile de la Miami!

Simona Halep si-a continuat, luni seara, parcursul fulminant din acest sezon cu o victorie uluitoare obtinuta in optimile de finala ale turneului de 5,4 milioane de dolari de la Miami.

Desi avea un palmares negativ impotriva italiencei Flavia Pennetta, Simona Halep a pus in scena una dintre cele mai bune evolutii ale sale din acest sezon si s-a impus fara mari probleme, scor 6-3, 7-5.

Constanteanca a avut nevoie de 91 de minute pentru a se impune in fata ocupantei locului 28 din ierarhia mondiala. Simona si-a asumat mai mult raspunderea serviciului si a fost mai eficienta in privinta mingilor de break.

A fost prima victorie obtinuta de Simona Halep impotriva Flaviei Pennetta, astfel ca se poate spune ca jucatoarea noastra a mai scapat de un complex.

Pentru Simona urmeaza un meci in sferturi cu americanca Sloane Stephens, jucatoare care nu a pierdut niciun set pana acum, in cele patru meciuri disputate la Miami. In optimi, „noua Serena Williams” a trecut, cu 6-4, 7-6, de elvetianca Belinda Bencic, jucatoare cunoscuta drept „noua Martina Hingis”.

Simona Halep si Sloane Stephens s-au mai intalnit de patru ori pana acum, ambele jucatoare castigand cate doua meciuri. Anul trecut, la Roland Garros, Simona s-a impus clar, scor 6-4, 6-3, dar in 2013 americanca a obtinut doua victorii zdrobitoare, 6-4, 6-0 la Hobart si 6-1, 6-1 la Melbourne, semn ca este mult mai avantajata de o suprafata de joc rapida precum cea de la Miami.

In cazul in care trece de Sloane Stephens, Simona Halep ar putea da piept, in semifinale, cu liderul mondial, Serena Williams, americanca urmand sa joace in sferturi impotriva nemtoaicei Sabine Lisicki.

Pana acum, Simona Halep si-a asigurat 215 puncte WTA si peste 112.000 de dolari.

author avatar
Cristi Ionita
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger