AcasăSPORTTopul in care Steaua si Dinamo dau lectii Barcelonei

Topul in care Steaua si Dinamo dau lectii Barcelonei

In anii '80, Steaua si Dinamo au fost doua echipe de legenda

Steaua si Dinamo sunt peste Barcelona, Bayern si Real intr-un top al echipelor cu cea mai lunga serie de victorii in campionatul intern din istorie.

In anii '80, Steaua si Dinamo au fost doua echipe de legenda

In urma cu 28 de ani, cele mai titrate formatii din fotbalul romanesc, Steaua si Dinamo, au reusit 17 partide la rand cu victorie in Divizia A. Pentru Steaua (campioana a Europei in ’86), 1988/ ’89 a fost un nou sezon de exceptie, la finalul caruia a jucat a doua finala de CCE (pierdut cu 0-4 in fata marelui Milan al lui Gullit si Van Basten). Acelasi sezon a fost foarte bun si pentru Dinamo, cu Mircea Lucescu pe banca. Echipa s-a intors in elita fotbalului european, ajungand pana in sferturile de finala ale Cupei Cupelor (eliminata fara sa piarda de Sampdoria). Pe plan intern, Dinamo il dadea pe Dorin Mateut golgheterul Europei (a luat Gheata de Aur, cu 43 de goluri marcate).
Conform clasamentului intocmit de UEFA, Steaua si Dinamo au reusit o serie de 17 victorii consecutive, cum nici Barcelona, Real Madrid, Bayern, AC Milan ori Benfica n-au visat vreodata. De remarcat ca, dupa ce a facut performanta cu Dinamo in acei ani, Mircea Lucescu a inregistrat 24 de victorii la rand si cu Sahtior Donetk (in 2012).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger