AcasăRecomandariTornada Halep loveste la Openul Australiei

Tornada Halep loveste la Openul Australiei

Romanca Simona Halep este de neoprit la Melbourne. Ieri, a distrus-o si pe belgianca Yanina Wickmaier si si-a luat, astfel, revansa dupa trei esecuri consecutive in fata jucatoarei clasate pe locul 80 in lume.

Simona va ramane intre primele trei jucatoare ale lumii dupa Australian Open

Pentru calificarea in sferturile de finala, Halep a tras doar o ora si 20 de minute, Wickmaier nefiind un obstacol spre atingerea primului obiectiv – egalarea rezultatului de anul trecut. Cinci asi, 23 de puncte castigatoare, doar 13 erori nefortate si o medie a serviciului de 164 km/h, toate astea i-au adus Simonei Victoria in doua seturi, 6-4, 6-2.

Calificarea in faza urmatoare este recompensata la Australian Open cu 430 de puncte WTA si un cec in valoare de 240.000 de euro. Jucatoarea din Constanta este sigura acum ca nu va pierde pozitia a 3-a in clasamentul WTA, mai ales ca cehoaica Petra Kvitova, buna ei prietena, a fost eliminate in optimile de finala. Ca fapt divers, Simona Halep face parte din grupul select al sportivelor care la aceasta editie a Openului Australiei nu au pierdut niciun set: Victoria Azarenka, Agnieska Radwanska si Ekaterina Makarova. Ultima este si adversara pe care o va intalni Halep in „sferturi”. Pozitionata pe locul 11 in lume, rusoaica a trecut in „optimi” de nemtoaica Julia Goerges (73 WTA) scor 6-3, 6-2. Pana acum, reprezentanta noastra s-a mai intalnit o singura data cu Makarova, in 2013, la New Haven, meci castigat de Simona cu 6-1, 7-6.

Simona explica iesirile nervoase

In timpul partidei cu Wickmaier, romanca a avut cateva reactii nervoase mai rar intalnite in tenisul feminin. Despre asta, dar si despre calificarea in „sferturi”, Simona Halep a vorbit imediat dupa incheierea meciului: „Sunt multumita de nivelul de joc. Yannina m-a invins de cateva ori inainte, dar acum cred mi-am luat revansa. Sunt fericita ca am jucat cel mai bun tenis al meu. Cred ca mi-am imbunatatit mult jocul, am servit mai bine, am fost agresiva, am deschis bine terenul, m-am descurcat foarte bine. Nu sunt asa de calma pe teren, dar incerc sa raman concentrata, nu e usor sa pierzi puncte pe care crezi ar fi trebuit sa le castigi, dar incerc sa-mi mentin concentrarea si sa fac cel mai bun tenis”. Cap de serie numarul 3 la primul turneu de Grand Slam al anului, Simona afirma ca va trebui sa-si impuna jocul in fata Ekaterinei Makarova, sportiva care „serveste destul de bine, se misca bine si joaca agresiv. Am jucat de cateva ori impotriva ei si consider ca am sansa mea, cred in ea”.

WTA o compara cu „amazoanele” Sarapova si Ivanovici

Specialistii WTA au analizat prestatia Simonei Halep din turneu si au ajuns la concluzia ca romanca „ofera ceva diferit la varful ierarhiei feminine. Dar, oare, jocul ei o poate duce spre primul titlu de Mare Slem? Halep e inca necunoscuta publicului larg, iar stilul ei nu poate fi categorisit inca. E o jucatoare mica, in comparatie cu celelalte «amazoane». La 1,68 metri, e privita de la inaltime de jucatoare ca Serena Williams, Petra Kvitova, Maria Sarapova sau Ana Ivanovici.  Poate lovi foarte bine de pe linia de fund, dar nu ramane fixata in aceasta zona. Abilitatea ei de a se adapta si de a improviza in timpul unui meci e greu de egalat in circuitul feminin. Stie sa iasa din probleme fara sa se blocheze, cauta permanent solutii. Totusi, ca sa ajungi in varf ai nevoie de timp, pentru ca media de varsta din Top 20 la feminin se afla acum la 27 de ani”.

Irina Begu se apropie de TOP 30 mondial

Irina Begu doar a infuriat-o pe „Genie” Bouchard

Cealalta romanca prezenta pe tabloul feminin in „optimi”, Irina Begu (locul 42 WTA), a fost invinsa in trei seturi de canadianca Eugenie Bouchard, a 7-a favorita a turneului, scor 1-6, 7-5, 2-6. Prezenta in optimi la Australian Open a reprezentat cea mai buna performanta din cariera lui Begu. Pentru acest rezultat, sportiva in varsta de 24 de ani va primi 240 de puncte WTA si un premiu de 123.500 de euro.
„Este clar ca am nevoie de mai mult antrenament. Nu stiu ce s-a intamplat. Am inceput foarte bine si imi doream sa imi mentin ritmul. Irina a avut cateva lovituri bune care m-au dat peste cap. Nu e deloc bine asta. Dupa ce am pierdut setul doi, am cerut voie sa merg la vestiare. M-am uitat in oglinda si mi-am spus: «Genie, nu se poate!» Mi-am dat un sut in fund, apoi am revenit si am incercat sa ma relaxez si sa imi fac jocul meu”, a povestit Bouchard la finalul meciului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger