AcasăSPORT"U" Cluj nu mai are bani. Paszkany vrea sa preia contractul "Cluj...

„U” Cluj nu mai are bani. Paszkany vrea sa preia contractul „Cluj Arena”

"Cluj Arena", o bijuterie de cinci stele pe care a pus ochii Arpad Paszkany

Societatea care administreaza fostul „Ion Moina” are de incasat peste 120.000 de euro de la gruparea Universitatea Cluj, bani reprezentand chiria si utilitatile la stadion. Cum „sepcile rosii” n-au bani, patronul rivalei CFR doreste sa preia el contractul.

"Cluj Arena", o bijuterie de cinci stele pe care a pus ochii Arpad Paszkany

A fost ridicata cu 45 de milioane de euro si este, de departe, cea mai moderna si bine cotata arena din provincie. La numai un an de cand a fost data in folosinta, „Cluj Arena” poate intra in faliment!

Arpad Paszkany

Principalul chirias – clubul de fotbal Universitatea Cluj – are datorii de 550.000 de lei (122.000 de euro) la societatea care administreaza stadionul, „nu sunt bani nici macar sa aprinda instalatia de nocturna pentru unul sau doua antrenamente”, dupa cum sustin apropiatii gruparii.

Somati sa faca plata de catre furnizorii de utilitati (apa, gaze si curent electric), administratorii „Cluj Arena” iau in calcul inclusiv punerea lacatului pe portile stadionului. Cativa consilieri locali vad, insa, salvarea in persoana omului de afaceri Arpad Paszkany. Finantatorul campioanei isi doreste ca echipa pregatita de portughezul Paulo Sergio sa joace marile meciuri (derby-urile din Liga 1 si toate jocurile din cupele europene) exclusiv pe „Cluj Arena”, in timp ce stadionul din cartierul „Gruia” ar ramane gazda doar pentru partidele lipsite de miza, model folosit cu succes in Bucuresti de Gigi Becali. Steaua mai trece prin Ghencea doar cu ocazia duelurilor care nu prezinta interes pentru fani, in rest, „National Arena” este casa in care intra regulat 40.000 de suporteri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
827 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger