AcasăSPORTUEFA pregateste milioanele pentru cine detine palmaresul Stelei

UEFA pregateste milioanele pentru cine detine palmaresul Stelei

Abia acum isi va da seama Gigi Becali cat de mult valoreaza brand-ul Steaua. UEFA tocmai ce a anuntat ca va incepe sa premieze performanta in Liga Campionilor in functie de palmaresul cluburilor ajunse in cea mai tare competitie a planetei! Cu alte cuvinte, daca nu ajunge la o intelegere cu Armata, detinatorul de drept al marcii „Steaua”, latifundiarul isi cam poate lua adio de la milioanele pregatite de UEFA.

In incercarea de a contracara planurile granzilor Europei, care vor sa joace intr-o Superliga a lor, forul de la Nyon revolutioneaza Liga Campionilor. Mai mai multi pentru echipele participante, conditii diferite de acces. Ce inseamna asta? Din 2018, UEFA vrea ca istoria (palmaresul) unui club de fotbal sa aiba o pondere de 30% in calcularea coeficientului!

Pentru Gigi Becali, este o veste excelenta, din ce afirma patronul vicecampioanei: „Liga este pentru noi o mare bucurie. Cand UEFA va lua in considerare palmaresul si istoria Stelei, ce o sa mai spuna suporterii? De acum incolo, la 30% din coeficient participa palmaresul si istoria. Vom lua bani mai multi decat orice echipa din Romania. Vom lua cu 30% mai multi bani decat celelalte echipe. Sumele vor creste considerabil, vom lua 40 de milioane de euro din participarea in Liga”.

Usurinta cu care Becali vede milioanele din Liga Campionilor s-ar putea transforma intr-o frustrare uriasa in momentul in care Armata va informa UEFA ca are o decizie definitiva si irevocabila data de ICCJ asupra proprietatii palmaresului Stelei. Iar cu istoria FCSB (cea din 2002 incoace), Gigi nu poate spera la mai mult de turul 2 preliminar.

Stanciu, vandut la Anderlecht pe 9,8 milioane!

Gigi Becali l-a vandut si pe Nicusor Stanciu. Steaua si-a cedat „perla” la gruparea belgiana Anderlecht Bruxelles, acelasi club care l-a cumparat acum doua luni si pe Alex Chipciu (3 milioane de euro).

Pretul de transfer al lui Stanciu este un record pentru Liga 1: 9,8 milioane de euro! Belgienii au pregatite patru milioane de euro pe loc, la semnarea actelor, inca 3,8 milioane vor fi livrate pana la 1 iunie, iar restul de 2 milioane se achita doar daca Nicusor Stanciu bifeaza minimum 50% din partidele disputate de Anderlecht.

Alte modificari facute de UEFA:

  • Primele patru ligi din Europa au garantate 4 locuri direct in grupele UCL;
  • Castigatoarea Ligii Europa va merge direct in grupele Ligii Campionilor;
  • Calificarea in grupele UCL inseamna un bonus de 12,7 milioane de euro, plus alte 6 milioane pentru accederea in optimile de finala;
  • victorie in grupele UCL se va premia cu 1,5 milioane de euro;
  • Calificarea in grupele Ligii Europa le va aduce cluburilor cate 2,6 milioane de euro, iar locul 1 va incasa inca 1,1 milioane.
author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.028 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger