AcasăSPORTUn canadian care a facut 6 ani la inchisoare, transferat de...

Un canadian care a facut 6 ani la inchisoare, transferat de HSC Miercurea Ciuc: A comandat asasinarea tatalui

In anii '90, Danton unul dintre cei mai buni tineri hocheisti din Canada

Canadianul Mike Danton devine cel mai tare hocheist care a evoluat vreodata in Romania, dupa ce a acceptat sa semneze un contract cu HSC Miercurea-Ciuc.

In anii '90, Danton unul dintre cei mai buni tineri hocheisti din Canada

Mike Danton (33 de ani) a evoluat patru sezoane in NHL, la gruparile New Jersey Devils si St.Louis Blues, si a mai trecut pe la echipe din Suedia, Kazahstan si Slovacia. Danton are o poveste de viata incredibila. Hocheistul a fost abuzat sexual de tatal sau si a avut o relatie foarte apropiata cu David Frost, impresarul sau. Conform ziare.com, in 2004, dupa ce St.Louis Blues a fost eliminata din Cupa Stanley, Danton a fost retinut de agentii FBI, canadianul fiind acuzat ca a comandat asasinarea tatalui sau. Condamnat la sapte ani de inchisoare, Danton a stat cinci ani dupa gratii in SUA si aproape un an in Canada, fiind eliberat sub supraveghere in 2010. Sportivul recunoaste ca anii petrecuti dupa gratii i-au schimbat viata, mai ales ca a incercat sa se sinucida, iar gardienii l-au salvat in ultimul moment, dupa ce prosopul cu care vroia sa se stranguleze s-a rupt. Incantat de posibilitatea de a evolua in Romania, Danton si-a anuntat fanii de pe Facebook ca pentru el nu mai conteaza decat dragostea pentru hocheiul pe gheata.

Gaz Metan il are pe Robertson, fotbalistul puscarias

Robertson a marcat trei goluri in sapte meciuri jucate pentru Gaz Metan

Danton nu este primul sportiv puscarias care ajunge in Romania. Echipa de fotbal Gaz Metan Medias l-a inregimentat in vara pe englezul Jordan Robertson, fost jucator la Southampton si Sheffield United. In 2008, fotbalistul a comis un accident de circulatie, in urma caruia a murit Omar Mohamed (38 de ani), antrenorul echipei de baschet a Somaliei. Robertson a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare. A stat doar 11 luni dupa gratii, fiind eliberat sub supraveghere. S-a repliat in fotbal, jucand pentru Ferencvaros (Ungaria) sau St.Johnstone (Scotia), asta inainte de a ajunge la Gaz Metan Medias. Precum Danton, si Robertson sustine ca transferul in Romania i-a adus pacea sufleteasca, atacantul nedorind sa mai vorbeasca despre teribilul accident comis in urma cu cinci ani.

author avatar
Cristi Ionita
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger