AcasăSPORTUn fost campion de box revine in ring. Victor Lupo a detinut...

Un fost campion de box revine in ring. Victor Lupo a detinut centura WBC International Silver!

Victor Lupo (in stanga) este renumit pentru loviturile puternice

Victor Lupo Puiu a fost considerat, pana la sfarsitul lui 2011, unul dintre cei mai buni boxeri romani de la profesionisti.

Victor Lupo (in stanga) este renumit pentru loviturile puternice

Pugilistul adunase 19 victorii din 23 de meciuri disputate la categoria welter si ajunsese sa detina centura WBC International Silver dupa ce l-a batut, in februarie 2011, pe Junior Witter, la decizie, intr-un meci disputat in Ontario (Canada).

In decembrie 2011, Victor Lupo a suferit a doua infrangere la profesionisti, fiind invins, dupa o decizie discutabila, de Antonin Decarie, marea speranta a Canadei la categoria welter.

Cu un bilant de 19 victorii, doua infrangeri si doua egaluri, cariera de boxer profesionist a lui Victor Lupo s-a incheiat brusc, in decembrie 2011.

Totusi, dupa o pauza de trei ani, doua luni si patru zile, pugilistul ajuns la 36 de ani a decis ca este momentul sa-si puna din nou bratele la lucru.

Astfel, pe 21 februarie, in Sala Polivalenta din Cluj, romanul il va infrunta pe Jose Manuel Lopez Clavero, marea speranta a Spaniei la categoria welter, un boxer care are cinci victorii, un egal si o infrangere.

Misiunea lui Victor Lupo se anunta a fi una extrem de dificila, in conditiile in care nimeni nu mai crede in sortii lui de izbanda, in special din cauza varstei si a pauzei foarte lungi pe care a facut-o. Totusi, boxerul care i-a facut knock-out pe Walter Sergio Romez, Maurice Brantley sau Leonardo Rojas nu dezarmeaza si viseaza la momentul in care va sustine un nou meci cu o centura pe masa.

author avatar
Cristi Ionita
1.687 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger