AcasăSPORTUnul din doi romani tine cu Steaua!

Unul din doi romani tine cu Steaua!

Steaua este cea mai simpatizata echipa de fotbal din tara, un roman din doi fiind sustinator al formatiei bucurestene, se arata intr-un sondaj realizat de CSCI la inceputul lunii februarie.

Stelistii sunt majoritari in randul microbistilor

Astfel, echipa lui Reghecampf este preferata suporterilor, indiferent de mediul de rezidenta al acestora, de varsta, sex sau de simpatiile politice. In procente, Steaua este preferata de 49% dintre romani, fiind urmata in acest top de Dinamo cu 11%, CFR Cluj si Universitatea Craiova cu cate 6%, Rapid Bucuresti – 3%, Astra Giurgiu – 3%, alta echipa 5%. Procentul celor care nu stiu, nu raspund la aceasta intrebare a fost de 19%.
Studiul CSCI arata ca Dinamo este simpatizata de un numar aproape dublu de barbati, fata de femei, precum si de un numar mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, fata de doar 11% dintre cei de varsta medie si doar 7% dintre cei de peste 60 de ani). Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare in Moldova (53%), in timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizata doar in Transilvania (18%). Cat priveste optiunile pentru o echipa de fotbal romaneasca in functie de preferintele electorale, Universitatea Craiova este mai mult apreciata de votantii stangii decat de cei ai dreptei. Lucru valabil si pentru Steaua, printre ai carei suporteri se numara 52% votanti de stanga si 49% electori de dreapta.
Sondajul a fost realizat in perioada 1 – 4 februarie pe un esantion national de 1.096 de interviuri la populatia adulta, neinstitutionalizata, folosind metoda CATI.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger