AcasăSPORTVaidisova „Phoenix” nu se sperie de Simona: Cand jucam eu tenis, Halep...

Vaidisova „Phoenix” nu se sperie de Simona: Cand jucam eu tenis, Halep nu era prin zona!

Vaidisova este punctul de atractie la Miami

Calificata direct in turul 2 al puternicului turneu de la Miami (unul dintre cele 5 de categorie Premier Mandatory), Simona Halep va avea parte de o adversara cel putin interesanta.

Vaidisova este punctul de atractie la Miami

Poate cea mai asteptata revenire in circuitul feminin o are in prim plan pe Nicole Vaidisova, un nume de referinta cu opt ani in urma. Jucatoarea din Cehia a primit un wild-card de la organizatori, iar in primul tur de la Miami nu i-a dat prea multe sanse unguroaicei Timea Babos (6-1, 7-6). Tragerea la sorti i-a rezervat un duel cu Simona Halep, despre care Vaidisova a vorbit la conferinta de presa. Intrebata daca a cunoscut-o pe romanca, ocupanta locului 3 in clasamentul WTA si proaspata castigatoare la Indian Wells, cehoaica a replicat: „Ma bucur ca voi avea ocazia sa joc cu ea. Evident ca n-am mai intalnit-o pana acum; cand jucam eu tenis, Halep nu era prin zona. Dar, vad ca are parte de un sezon minunat, ceea ce inseamna ca este o mare jucatoare de tenis. Tot ce pot face eu este sa dau totul pe teren si sa sper ca va fi un meci bun”.
Si, totusi, cine este Nicole Vaidisova, in afara de faptul ca vorbim despre una dintre cele mai frumoase jucatoare din circuit?! La 15 ani, castigase trei trofee WTA si era in primele 100 de jucatoare ale lumii.

„Cine mai e si asta?”, pare a spune Halep

In sezonul urmator, a bifat o semifinala la Roland Garros, iar anul 2007 l-a inceput cu o alta semifinala de Grand Slam, la Australian Open. A fost cel mai bun an al carierei, cu o clasare pe locul 7 in clasamentul WTA si trei turnee cucerite consecutiv, in mai putin de o luna! Totul, cand abia implinise 18 ani! In acel moment, s-a logodit cu Radek Stepanek, iar prezenta ei la turnee a devenit din ce in ce mai sporadica, rezumandu-se la meciuri in primele tururi. Inevitabil, si-a anuntat retragerea din activitate, pe motiv ca nu mai are motivatie. Divortul de Radek (vara lui 2013) si insistenta familiei au determinat-o sa puna din nou mana pe racheta de tenis. Dupa cinci ani de pauza, Nicole Vaidisova s-a intors intr-un turneu WTA de prima mana, tocmai la Miami.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.021 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger