AcasăSPORTVicepresedinti FIFA, arestati pentru ca au luat mita 100 de milioane de...

Vicepresedinti FIFA, arestati pentru ca au luat mita 100 de milioane de dolari!

Mai marii FIFA, anchetati pentru infractiuni de ordin financiar

Sase oficiali ai Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) au fost arestati, ieri, la Zurich pentru coruptie, la cererea Statelor Unite, a anuntat Tribunalul federal elvetian.

Mai marii FIFA, anchetati pentru infractiuni de ordin financiar

Intr-un comunicat de presa, ministerul elvetian de Justitie a indicat ca s-a actionat la cererea parchetului din districtul est al metropolei americane New York. „Politia cantonala a arestat sase functionari din fotbal la cererea autoritatilor americane. Sunt reprezentanti ai media sportive si ai societatilor de marketing sportiv implicati in scheme de plati catre inalti functionari ai organizatiilor fotbalistice (delegati FIFA si alte persoane apartinand organizatiilor afiliate forului mondial) in schimbul drepturilor mediatice si de marketing pentru competitii organizate in Statele Unite si America de Sud”, mentioneaza sursa citata. Potrivit „New York Times”, Jeffrey Webb si Eugenio Figueredo, ambii vicepresedinti ai forului mondial, se numara printre cei sase oameni de fotbal arestati. Sursa mentioneaza ca se asteapta punerea sub acuzare a mai multor persoane cu functie in cadrul FIFA, printre care Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin si Nicolas Leoz. Persoanele arestate se aflau in Elvetia pentru a participa la Congresul din weekend, in cadrul caruia presedintele Joseph Blatter va candida pentru al cincilea mandat in fata singurului adversar, printul iordanian Ali Bin Al Hussein. Autoritatile americane ii suspecteaza pe cei arestati ca ar fi primit mita de 100 de de dolari” incepand cu 1990 si pana azi.
„Este o zi trista pentru fotbal. Clar, e un caz in dezvoltare, ale  carui detalii nu au fost inca dezvaluite. Nu ar fi potrivit sa comentez mai mult in acest moment”, a reactionat iordanianul Ali Bin Al Hussein, singurul contracandidat al lui Sepp Blatter la alegerile de vineri.

Urmarire penala pentru C.M. 2018 si C.M. 2022

Parchetul elvetian a confiscat documente electronice de la sediul FIFA, care au legatura cu procesul de atribuire a organizarii Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) si 2022 (Qatar). Ministerul elvetian de Justitie a precizat ca ancheta penala a fost inceputa la 10 martie. Fara sa ofere mai multe explicatii, autoritatile elvetiene au dat de inteles ca si in acest caz sunt implicate structuri de securitate americane si asta ca urmare a faptului ca actiunile ilegale au fost puse la punct in SUA, iar pentru tranzactiile financiare au fost folosite banci din aceasta tara.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger