AcasăSPORTVictoria ne duce in Franta, egalul ne pastreaza favoriti!

Victoria ne duce in Franta, egalul ne pastreaza favoriti!

Chipciu, asteptat de fanii tricolorilor sa fie decisiv la Budapesta

Poate cel mai important meci din actualele preliminarii se joaca in aceasta seara, la Budapesta. Romania intalneste nu o rivala traditionala in fotbal, ci mai degraba una istorica.

Chipciu, asteptat de fanii tricolorilor sa fie decisiv la Budapesta

Pentru echipa nationala, un duel cu Serbia poate fi considerat derby zonal, in timp ce orice joc impotriva ungurilor are mai degraba conotatii extrasportive. Asa va fi si diseara, pe stadionul lui Ferencvaros, cand „tricolorii” infrunta Ungaria din postura de lideri ai grupei F preliminare. De la aceasta realitate pornesc si calculele pentru Euro 2016.
Daca se impun la Budapesta, baietii generalului Iordanescu sunt calificati la Campionatul European. Numai o minune i-ar readuce in carti pe maghiari, care la sase puncte in spatele romanilor ar avea nevoie de jocul rezultatelor. Astfel, cu trei puncte in Ungaria, „tricolorii” s-ar vedea nevoiti sa mai faca rost de o singura victorie in ultimele trei meciuri (acasa cu Grecia si Finlanda si in deplasare cu Insulele Feroe); pe de alta parte, maghiarii vor fi obligati sa bata in toate jocurile ramase: cu Irlanda de Nord (deplasare), Feroe (acasa) si Grecia (deplasare).
Nici egalul nu este de lepadat, doar ca s-ar prefera unul cu goluri multe, pentru a avea avantaj la rezultate directe. Cu un punct la Budapesta, tot Romania este favorita la calificare, dar are nevoie sa scoata macar sapte puncte din ultimele partide ramase in grupa; asta, in timp ce Ungaria va trebui sa triumfe atat cu Irlanda de Nord (derby pentru calificare), cat si la Atena! In fine, nici esecul nu reprezinta un capat de tara, fiindca „tricolorii” au un programt net favorabil fata de celelalte doua contracandidate la calificare. Ca sa depasim Ungaria, va trebui sa facem cu un punct mai mult decat maghiarii din ultimele trei partide ramase de disputat!

Ungurii se lauda ca deja ne-au batut. La FIFA 2015!

Au trecut 34 de ani de la ultima victorie maghiara in fata Romaniei, dar pentru actuala generatie a lui Balazs Dzsudzsak nu conteaza. Dovada ca ungurii deja se cred victoriosi sta in postarea lui Zsolt Korcsmar, fundasul nemtilor de la Greuther Furth, care pe contul personal de Facebook a realizat o simulare a meciului din aceasta seara… pe jocul FIFA 2015! Ce a iesit, lesne de banuit: Korcsmar se lauda ca Ungaria deja a batut Romania, cu 4-0!

Ramanem pe 7 in clasamentul FIFA

Inaintea meciului din Ungaria, nationala Romaniei a aflat ca va ramane pe locul 7 in Top FIFA indiferent de rezultatul partidei de diseara. Tricolorii au 1.176 de puncte si sunt cu 30 de pozitii in fata Ungariei (locul 37). Nici Irlanda de Nord nu sta mai bine, abia pe 41, in timp ce Grecia stationeaza pe 44.
In fine, fata de fortele fotbalului mondial, Romania a luat fata unor reprezentative ca  Chile (locul 8, campioana Americii de Sud) si Anglia (locul 10, tara care da cel mai echilibrat campionat din lume).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger