AcasăSPORTWIMBLEDON: Monica Niculescu, eliminata in optimi!

WIMBLEDON: Monica Niculescu, eliminata in optimi!

Monica Niculescu a ratat o ocazie uriasa de a ajunge pana in sferturile de finala ale Grand Slam-ului de la Wimbledon.

Pentru a accede intre cele mai bune opt jucatoare de pe iarba londoneza, Monica ar fi trebuit sa treaca de elvetianca Timea Bacsinsky, a 15-a favorita a turneului.

Iar Monica a inceput meciul in forta, dominandu-si clar adversara si adjudecandu-si primul set fara drept de apel, scor 6-1.

Din pacate, insa, sportiva noastra si-a pus toate fortele in acel set, astfel ca din actul al doilea parca a fost o alta jucatoare. Monica nu si-a mai regasit cadenta loviturilor si a cedat setul, 5-7.

In decisiv, Monica a pus o singura data sub semnul intrebarii dominarea elvetiencei. La 3-1 pentru Timea, sportiva noastra a avut minge de a reveni in meci. Nu a profitat si elvetianca s-a impus fara drept de apel, 6-1.

Monica Niculescu rateaza astfel sansa obtinerii unui rezultat urias, iar Romania ramane fara jucatori sau jucatoare pe tablourile principale de seniori, la simplu.

Totusi, delegatia noastra are doi sportivi in sferturile de finala ale competitiei de dublu masculin. Horia Tecau si olandezul Rojer s-au impus, cu 7-6, 6-3, 7-6, impotriva perechii australiene Hewitt – Kokkinakis. Iar Florin Mergea si indianul Bopanna au trecut, cu 7-6, 6-7, 7-6, 7-6, de polonezul Kubot si bielorusul Mirnyi.

Mergea si Tecau s-ar putea intalni in semifinale. Pana atunci, Mergea si Bopanna ar putea juca in sferturi impotriva gemenilor Bryan, in timp ce Tecau si Rojer si-au aflat deja adversarii, ei urmand sa dea piept cu polonezul Matkowski si sarbul Zimonjic.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger