AcasăOld„Premierul” Monica Macovei „a cazut” in Parlament

„Premierul” Monica Macovei „a cazut” in Parlament

Posibilitatea inlocuirii lui Emil Boc cu Monica Macovei infioara atât Puterea cât si Opozitia. Cei mai „incântati” de veste sunt chiar colegii de partid ai fostului ministru al Justitiei.

Chestionati pe tema, pedelistii doar ca nu si-au scuipat in sân, in sensul de „piei drace!”. Cel mai diplomat a fost Silviu Prigoana, care s-a aratat gata sa accepte orice solutie decisa de partid. Reactiile celorlalti nu au facut altceva decât sa demonstreze totala lipsa de popularitate de care fostul ministru al Justitiei se bucura in rândul democratilor. Democrati exasperati, in zilele noastre, de apetitul manifestat de Macovei in directia curatirii partidului de toate „elementele daunatoare”. Adica de mai toti membrii cu notorietate si vechime din PDL (PD). Situati, din principiu, pe pozitii contrare celor adoptate de pedelisti, reprezentantii opozitiei sunt, de aceasta data, intr-un gând si intr-o simtire cu adversarii detestati. De unde se vede ca antipatia fata de Monica Macovei nu cunoaste granite politice. Fapt care reiese limpede din toate raspunsurile primite la intrebarea: „Ce parere aveti despre posibilitatea numirii Monicai Macovei in functia de premier?”.

Mircea Toader (PDL): „Mi se pare lipsit de orice sens, nu are experienta politica si nici economica. Cred ca este doar o varianta aruncata pe piata”

Gelu Visan (PDL): „Doamna Monica Macovei face parte din grupul asa-zisilor reformisti. Dupa 17 ani in partid ma simt la fel de reformist si eu cred ca PDL are forta si puterea de a gasi, cu calm, cele mai bune metode pentru a continua lupta anticoruptie. PDL are de asemenea intelepciunea de a incheia, in urmatoarele zile, dezbaterea legata de functia de premier si cea de presedinte de partid”

Silviu Prigoana (PDL): „Daca asta decide partidul, eu sunt de acord”

Cristian Boureanu (PDL): „Orice membru al PDL are in buzunar bastonul de prim-ministru. Sunt doua conditii: sa fie propusa de presedintele României si sa fie sustinuta, pentru inceput, de PDL. Daca aceste doua conditii sunt indeplinite, are toate sansele, in momentul in care este sustinuta si de restul partidelor din coalitie. Poate ca va veni momentul”

Daniel Oajdea (PDL): „Este o solutie nerealista, in acest moment un premier trebuie sa asigure relansarea economica a României. Doamna Macovei nu are experienta necesara pentru a face fata acestei functii”

Eugen Nicolicea (UNPR): „Functia de premier este incompatibila cu statutul de europarlamentar”

Danut Pop (PER): „«Premier» e la masculin. Daca PDL vrea premier politic, sa-l puna pe Blaga, un om serios si de bun simt. Daca vrea un tehnocrat, sa-l aleaga pe Calin Georgescu, directorul IPID”

Madalin Voicu (PSD): „Cred ca Monica Macovei nu este o persoana atât de inconstienta si ignoranta incât sa accepte o virtuala propunere pentru functia de prim-ministru, pentru ca preluarea guvernului in acest moment de catre un asemenea personaj este un act de sinucidere sau de misoginism”

Cristian Adomnitei (PNL): „Chiar si din partea PDL ma astept ca premier sa fie numit cineva care iubeste aceasta tara, nu o denigreaza pe unde apuca, la Bruxelles in primul rând”.

SIMONA BĂDULESCU/
ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger